Tartă cu dulceață de fructe de pădure și fructe proaspete

Tartă cu dulceață de fructe de pădure și fructe proaspete

 

Ingrediente pentru 6 porții:

 

500g aluat fraged cu unt (pentru tarte, biscuiți și cornulețe)

1 ou, bătut

1 lingură zahăr brun

 

Pentru umplutură:

 

1 borcan dulceață de fructe de pădure

 

1 linguriță coajă rasă de lămâie

 

1 și 1/2 linguri amidon de porumb

 

300g fructe de pădure proaspete (afine, zmeură, mure)

 

Instrucțiuni:

Preîncălziți cuptorul la 180°C.

Într-un bol, puneți dulceața, împreună cu coaja de lămâie, fructele proaspete, și amidonul de porumb. Amestecați bine până când făină este încorporată, având grijă să nu striviți fructele proaspete. Apoi puneți deoparte.

 

Presărați puțină făină de blatul de lucru și întindeți aluatul cu ajutorul unui sucitor.

Tăiați 2 dreptunghiuri de aproximativ 20x30 cm, sau puțin mai mari decât tava în care veți găti plăcintă.

Aranjați primul dreptunghi în tavă, și puneți umplutură.

Pe cel de-al doilea dreptunghi, tăiați inimi în designul dorit, cu ajutorul unei forme pentru biscuiți (mai mari sau mai mici). Așezați cu grijă cel de-al doilea dreptunghi peste tavă, iar cu ajutorul degetelor sigilati de jur împrejur pentru a se lipi de aluatul de la bază.

 

 

Ungeți cu ou bătut și presărați cu zahăr brun.

Dați tava la cuptor pentru aproximativ 30-45 de minute (în funcție de mărimea tăvii), sau până când tarta devine aurie iar aluatul fraged și bine făcut.

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG