Tartă cu gem de căpșuni

Tartă cu gem de căpșuni

Pentru aluat:

300 g făină

200 g unt

3 linguri zahăr

1/4 linguriță sare

un plic praf de copt

un ou

4 linguri lapte rece

 

Pentru umplutură tartă:

400 g gem căpșuni

 

Un gălbenuș sau miere

 

Mod de pregătire:

Pentru început, amestecă toate ingredientele într-un bol și frământă-le. Dacă este prea moale, mai adaugă făină. Lasă la odihnit 30 de minute aluatul și apoi întinde-l cu sucitorul.

Taie un sfert din aluat și taie fâșii drepte pentru a orna tarta.

Adaugă aluatul în tavă, umple tarta cu gem și așază fâșiile deasupra gemului.

3. Se unge grilajul cu miere și se dă la cuptor pentru 30 de minute.

Unge tarta cu gălbenuș de ou sau cu miere și las-o la cuptor timp de 45 de minute la 180 de grade.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG