Tartă cu vanilie și caise din compot

Tartă cu vanilie și caise din compot

Ingrediente pentru blat:


    250g făină
    125ml lapte călduţ
    1 cub drojdie
    2 linguri cu zahăr
    30g unt
    sare


Ingrediente pentru umplutură:


10 caise din compotul Râureni
2 linguri cu unt
3 ouă
150ml smântână dulce
zahăr vanilat

2 păstăi de vanilie

 

Pentru început, frământă aluatul din făină și drojdia dizolvată în lapte. Lasă-l la crescut 30 de minute.

Întinde o foaie și pune-o într-o formă unsă cu unt. Taie marginile care depășesc forma. 

Deasupra, așază o hârtie de copt și multe boabe de fasole. Dă la cuptor pentru 20 de minute.

Între timp, bate smântâna cu ouăle, untul și zahărul vanilat. 

Scoate aluatul din cuptor, toarnă compoziția și apoi așază caisele. Lasă tarta de caise la cuptor pentru încă 20 de minute.

Poftă bună îți dorim!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG