Tort cu branza si dulceata de zmeura de la Raureni

Tort cu branza si dulceata de zmeura de la Raureni

Astazi te inspiram in bucatarie cu o reteta de tort cu branza si dulceata de zmeura, cunoscut si ca cheesecake.

Ai nevoie de:

  • 150 g unt nesarat
  • 1 pachet de biscuiti digestive
  • 100 g zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • 250 g branza proaspata
  • zeama de la o lamaie
  • 4 oua mari
  • 50 g smantana
  • 1 borcanel cu dulceata de zmeura de la Raureni

Cum prepari: 

In robotul de la bucatarie pune biscuitii si untul. Piseaza-i bine, pana obtii o pasta ca nisipul, un pic gronjuroasa. 

Adauga zaharul, praful de sare si zeama de lamaie. Amesteca bine-bine.

Pregateste tava in care vei pregati tortul. 

Pune amestecul pe care l-ai pregatit in robotul de bucatarie. Intinde bine, sa ai acelasi nivel peste tot in tava. 

Acum hai sa pregatim continutul.

Pune branza proaspata cu smantana si apoi zaharul. 

Amesteca bine.

Adauga ouale unul cate unul, timp in care amesteci din nou. Pune coaja rasa de lamaie. 

Adauga continutul peste blatul de biscuit din tava. Ai grija s ail intinzi uniform.

Deasupra adauga dulceata de zmeura.

Lasa la rece tortul pentru 1-2 ore si apoi serveste-l pe farfuriute mici.

Pofta buna!

Postat in Alimentație și sănătate Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG