Tort cu ciocolată, vanilie și vişine din compotul Râureni

Tort cu ciocolată, vanilie și vişine din compotul Râureni

Ingrediente

Pentru blat

7 ouă

3 linguri cacao

7 linguri zahăr

4 linguri făină

1 esenţă de rom

 

Pentru umplutură

500 ml frişcă lichidă

100 g unt

5 linguri zahăr pudră

1 pliculeţ întăritor de frişcă

200 g mascarpone

2 esențe de vanilie

750 g vişine din compotul Râureni

 

Pentru decor

100 g ciocolată de menaj

250 g vişine din compotul Râureni

 

Mod de preparare

Bate albuşurile spumă tare, adaugă zahărul şi continuă baterea până se topeşte. Încorporează gălbenuşurile unul câte unul, pune esenţa, caco şi făina, amestecând uşor, de jos în sus. Toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată. Introdu la cuptor pentru 50 de minute, lasă la răcit, după care se taie în patru. Untul moale se bate cu zahărul pudră, mascarpone şi esenţa de vanilie. Bate frişca şi amestecă cu compoziţia de mascarpone şi întăritorul de frişcă. Se aşază o parte de blat pe un platou, se pune crema şi vişine din compot, al doilea blat, cremă şi vișine, apoi alt blat, cremă și vișine. Acoperă tortul cu alt blat și ornează-l cu crema ciocolată topită. Se dă la rece pentru 2-3 ore înainte de servire. Tortul cu vişine şi vanilie se taie felii şi fiecare felie se decorează cu vişine.

Îți dorim poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG