Tort de catifea roșie cu dulceață de trandafiri

Tort de catifea roșie cu dulceață de trandafiri

Cu ocazia zilei îndrăgostiților, ți-am pregătit o rețetă cu totul deosebită: tortul de catifea roșie cu dulceață de trandafiri Râureni. Această rețetă provine din America anilor 1920. Compoziția conține cacao, care oferă o textură fină tortului. De aici vine și denumirea de “catifea”.

 

Pentru blat ai nevoie de:

250 g faină

2 linguri cacao

300 g zahăr

120 g unt la temperatura camerei

2 ouă

1 lingură esență de vanilie

240 ml lapte batut

3 linguri colorant roșu lichid

1 linguriță de otet alb de mere de la Râureni

1 linguriță de bicarbonat de sodiu

1 praf de copt

1 vârf de cuțit de sare

 

Pentru cremă ai nevoie de:

250 g cremă de branza fină, la temperatura camerei

250 g mascarpone, la temperatura camerei

1 lingură esență de vanilie

120 g zahăr pudră

400 ml frișcă lichidă

1 borcan de dulceață de trandafiri Râureni
 

Cum se prepară blatul:

Untul se bate într-un vas, apoi se adaugă zahărul și se amestecă bine. În amestecul de zahăr cu unt se încorporează cele două ouă, un vârf de cuțit de sare și vanilie.

Într-un vas încăpător se amestecă: făina, praful de copt, sarea și praful de cacao Apoi, acest amestec se adaugă peste cel de unt și se mixează bine.

Într-un alt recipient se amestecă bine laptele bătut și colorantul alimentar roșu. După ce ai amestecat bine, adaugă treptat câte puțin din amestecul colorat  peste amestecul de făină.

La final se adaugă bicarbonatul stins cu o linguriță de oțet.

Amestecul obținut se împarte în două părți egale și se toarnă în forme detașabile de tort egale, pentru a obține doua straturi de blat.

Blaturile se coc timp de 30 de minute la 170 de grade. Apoi se lasă într-un loc ferit până se răcesc complet.

 

Cum se prepară crema:

Într-un vas înalt amestecă cu mixerul crema de brânză cu mascarpone, până obții o cremă pufoasă. Adaugă esența de vanilie, zahărul pudra și amestecă din nou până ce toate ingredientele s-au încorporat.

Bate frișca în prealabil și ține-o la frigider. Apoi, treptat, adaugă frișcă la crema de brânză și amestecă toată compoziția ușor, cu o lingură. Pentru o consistență potrivită, crema se ține la frigider timp de jumătate de oră.

După ce blatul și crema s-au răcit complet, așează primul blat pe o farfurie festivă. Întinde pe suprafața primului blat un strat generos de dulceață de trandafiri Râureni.

Apoi, deasupra, întinde cu o spatulă un strat de cremă de brănză.

Adaugă cel de-al doilea blat și decorează suprafața cu restul de cremă de brânza.

Decorează tortul cu mici inimioare de zahăr pentru un efect complet romantic.

Se servește cu drag, alături de cel iubit.

Poftă bună!

 

Încearcă şi tu reţeta şi împărtăşeşte cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să încerci şi alte retete cu produse Râureni, abonează-te la blog!


 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG