Tort de clătite cu mascarpone și dulceață de cireșe amare

Tort de clătite cu mascarpone și dulceață de cireșe amare

Ingrediente pentru 4-5 porții:

Pentru clătite:

250g făină

30g pudră de cacao

2 lingurițe pudră de copt

50g zahăr brun

un vârf de cuțit de sare

45g unt, topit

1 linguriță extract de vanilie

320 ml lapte

2 ouă bătute

85g chipsuri de ciocolată, sau ciocolată neagră tocată mărunt

ulei pentru a găti clătitele

 

Umplutură:

1 borcan dulceață cireșe amare Râureni

225g mascarpone

85g cremă de brânză Philadelphia

3 linguri zahăr pudră

semințele de la o jumătate de păstaie de vanilie, sau 1 linguriță esență de vanilie

 

Pentru a decora:

cireșe proaspete, pentru a decora

ciocolată rasă, pentru a decora
 

Instrucțiuni:

 

Pentru a face clătitele:

Într-un bol, amestecați primele 5 ingrediente. Adăugați untul topit, vanilia, laptele și ouăle, amestecând bine cu ajutorul unui tel, sau mixer. Compoziția de clătite trebuie să fie fină, fără cocoloașe. Presărați chipsurile de ciocolată, și amestecați-le în compoziție.

 

Încingeți puțin ulei într-o tigaie pentru clătite.

Folosiți o ceașcă pentru a măsură compoziția, ca toate clătitele să iasă de aproximativ același diametru.

 

Turnați o ceașcă de compoziție în tigaia încinsă și gătiți până începe să facă bule de aer. Întoarceți pe partea cealaltă și continuați să gătiți pentru încă 1 minut.

 

Repetați acest proces până se termină compoziția și aveți aproximativ 10-12 clătite.

 

Pentru a face umplutura:

Într-un bol, mixați brânza mascarpone cu crema Philadelphia, zahărul pudră și semințele de la pastaia de vanilie.

 

Montați tortul de clătite pe o farfurie sau stand pentru tort, în straturi, după cum urmează: clătită, crema de mascarpone, dulceață de cireșe amare. Repetați straturile până folosiți toate ingredientele.

 

Pentru a decora:

Folosiți cireșe proaspete și ciocolată rasă pentru a decora tortul de clătite.

Poftă bună!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG