Tort festiv însiropat și îndulcit cu dulceață de zmeură

Tort festiv însiropat și îndulcit cu dulceață de zmeură

 

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

6 ouă

200g zahăr tos

180g făină

20g cacao

4 linguri apă(60ml)

4 linguri ulei(50ml)

200ml sirop de cireșe amara


 

Pentru realizarea cremei de cacao și brânza mascarpone:


250g cremă de brânza mascarpone

65g ciocolată cu lapte

60g ciocolată neagră

200ml frișcă neîndulcită

30g zahăr pudră

25ml rom

50g cacao

 

Dulceață de zmeură Râureni

 

 

Pentru ornarea tortului:

zmeură proaspete (aproximativ 150g)

 

 

 

Mod de preparare:

 

Realizarea blatului:

     Unge cu unt și tapetează la bază cu hârtie de copt o tavă rotunda.

    Separă albușurile de gălbenușuri. Mixează albușurile spumă apoi adaugă treptat zahărul mixând până când acesta se topește . Separat, freacă gălbenușurile cu uleiul,apoi cu apă. Adaugă treptat amestecul de gălbenușuri peste albușurile bezea mixând la viteză mică. După aceea, incorporează treptat făina cernută dar fără să mai mixezi ci amesteci ușor cu o paletă de jos în sus. La final încorporează și cacaoa cernută.

Compoziția rezultată toarn-o în tavă și bag-o în cuptorul preîncalzit la 180 de grade celsius 30 de minute.

După ce s-a copt, lasă blatul să se răcească în tavă.

Realizarea cremei de cacao:

    Amestecă brânza mascarpone cu zahărul pudră și cu cacao. Observație: scoate brânza mascarpone cu aproximativ 30 de minute înainte de a pregăti crema.

Topește pe baie de aburi cele doua tipuri de ciocolată neagră și cu lapte. Dupa ce s-a topit ciocolata încorporează treptat brânza mascarpone.

Dupa ce ați amestecat ciocolata topită cu brânza mascarpone, adaugă treptat frișca bătută. La final, încorporează si romul.

După ce ați pregătit crema, taie tortul în două felii orizontale.

 

 

 

   Prima foaie de sus a blatului pune-o la baza unei tăvi rotunde cu aceleași dimensiuni ca aceleia în care ai copt blatul, dar care să aibă pereții detașabili.

 

 

Pune deasupra primei foi dulceață de zmeură Râureni și apoi crema.

 

Pune desupra cea de a doua foaie de blat, apoi dulceață de zmeură și apoi cremă de brânză. Pudrează tortul cu cacao, ornează cu zmeură și lasă prăjitura la frigider o oră.

 

Poftă bună! Dacă ți-a plăcut rețeta noastră, abonează-te la blogul nostru și descoperă și celelalte rețete delicioase!

 

 

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG