Tort spectaculos cu strat triplu de cremă și gem de zmeură

Tort spectaculos cu strat triplu de cremă și gem de zmeură

Ingrediente:

5 ouă

5 linguri zahăr (pudră)

3 linguri ulei

5 linguri făină

1 lingură (cu varf) cacao

1 esență de rom

1/2 linguriță praf de copt

Pentru cremă mascarpone:

3 gălbenușuri

150g zahăr

3 linguri lapte

250g mascarpone

200ml smântână pentru frișcă

1 esență de vanilie

200g glazură de ciocolată

 

Mod de preparare:

 

Pentru început, separă albusurile de gălbenușuri. Mixează albușurile spumă tare cu un praf de sare. Când spuma s-a întărit bine, adaugă zahărul pudră și mixează până spuma devine densă și lucioasă.

Separat, amestecă gălbenușurile cu uleiul și esența de rom, până vei obține o emulsie stabilă. Toarnă această emulsie peste albușuri. Dă mixerul la viteza cea mai mică și omogenizează ușor compoziția.

Cerne făina împreună cu cacaoa și praful de copt peste compoziția de ouă. Apoi amestecă totul cu o spatulă, ușor, cu mișcări de jos în sus.

Toarnă compoziția într-o tavă (20/30 cm) tapetată cu hârtie de copt și lasă tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumătate de oră, până blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un grătar și se lasă la racit.

Crema mascarpone:

Mieaxă gălbenușurile cu zahărul până devine ca o cremă. Adaugă laptele și se amestecă ușor. Pune compoziția pe baie de aburi și fierbe până se îngroașă, fără a da în clocot. Dă deoparte și lasă la răcit.

Mixează smântâna pentru frișca până devine pufoasă.

Adaugă în crema de ouă mascarponele și mixează până se omogenizează foarte bine compoziția. La sfarșit, pune și frișca bătută și mixează până vei obține o cremă fermă și pufoasă. Adaugă și esența de vanilie.

Taie în trei părți blatul bine răcit.

Repartizează crema între blaturi. Peste ultimul strat de cremă adaugă și un strat de gem de zmeură și glazură de ciocolată.

Poftă buna! 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG