Tort Victoria

Tort Victoria

Ingrediente pentru 6-8 porții:

 

Pentru blatul de tort:

160g unt, topit și răcit

160g zahăr pudră

1 linguriță vanilie

1 linguriță coajă de lămâie, dată prin răzătoarea microplane

3 ouă, bătute

160g făină, dată prin sită - cernută

 

Pentru umplutură:

250ml smântână pentru frișcă, de la frigider

2 linguri zahăr vanilat

1 borcan dulceață de zmeură

 

Pentru a decora:

coajă de lămâie, dată prin răzătoarea microplane, pentru a garnisi

zmeura proaspătă, pentru a decora


 

Instrucțiuni:

 

Preîncălziți cuptorul la 160°C. 

Pregătiți 2 forme pentru tort cu bază detașabilă (de 20 cm diametru), pe care le tapetăm cu hârtie de copt (atât la bază cât și pe margini).

Într-un bol mare, batem untul împreună cu extractul de vanilie și zahărul până când devine pufos.

Adăugați în 3 tranșe ouăle bătute, mixând bine după fiecare adiție, pentru o încorporare completă.

Împăturiți ușor făină cu ajutorul unei spatule de silicon (însă aveți grijă să nu amestecați prea mult) și împărțiți în mod egal compoziția în cele 2 tavi de copt pregătite.

Coaceți 25-30 de minute până când aluaturile devin pufoase și ușor aurii pe deasupra.

Lăsăți blaturile să se răcească complet în tavi înainte de a le scoate.

Între timp, mixați frișca până când această își dublează volumul. 

Adăugați apoi zahărul vanilat și continuați să mixati până când se întărește.

Pentru a ansambla tortul, scoateți blaturile din tăvi și îndepărtați hârtia de copt.

Întindeți apoi 3-4 linguri din gemul de zmeură pe ambele blaturi.

Puneți unul dintre blaturi ca bază pe un platou (cu partea cu dulceață în sus). 

Decorați cu frișcă și zmeură proaspătă, apoi puneți peste celălalt blat de tort (cu partea cu dulceață tot în sus).

Repetați procesul de decorare, apoi presărați coaja de lămâie proaspăt rasă.

Țineți la frigider până înainte de a servi.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG