Trandafirași din mere și dulceață de gutui

Trandafirași din mere și dulceață de gutui

Ai nevoie de:

Mere

Foaie de aluat (foietaj)

Dulceață de gutui

Lămâie

Cum prepari:

Taie merele în jumătate, apoi în feliuțe subțiri. Pune-le într-un vas cu apă și stoarce peste ele o jumătate de lămaie. Pune-le la fiert 3-4 minute, până ce merele se înmoaie.

Taie foietajul în fâșii dreptunghiulare și unge fiecare fâșie cu dulceață de gutui Râureni pe jumătate din lățime. Pe partea cu dulceață așează feliuțele de măr suprapuse. Îndoaie aluatul pe jumătate, peste feliuțele de măr apoi rulează-l până obții un trandafiraș.

Trandafirii astfel formați pune-i într-o tavă pentru brioșe sau o tavă normală și lasă-i la cuptor timp de cca 35 min.

Poftă bună!

Încearcă şi tu reţeta şi scrie-ne impresiile tale.

Iar dacă vrei să încerci şi alte retete cu produse Râureni, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG