Turtă dulce cu gem de cireșe

Turtă dulce cu gem de cireșe

1/2 borcan gem de cireșe

245g făină 

1 1/2 linguriță ghimbir pudră

1 1/2 linguriță scorțișoară măcinată

1/4 linguriță nucșoară măcinată

1/4 linguriță cuișoare măcinate

1/4 linguriță pudra de copt

1/4 linguriță sare de mare

30g ulei de cocoș, topit

1 albuș de ou, la temperatura camerei

1 ½ linguriță extract de vanilie

3 linguri zahăr

80g melasa nerafinată din trestie de zahăr

2 linguri apă fierbinte


 

Instrucțiuni:

 

  1. Preincalziți cuptorul la 180°C și tapetați o tavă mare pentru cuptor cu hârtie de copt.

  2. Puneți melasa într-un bol mic și turnați apă fierbinte peste ea. Amestecați bine până se topește zahărul și obțineți o compoziție omogenă.

  3. Într-un bol mai mare, amestecați făină, mirodeniile, pudra de copt și sarea.

  4. Într-un al 3-lea bol, bateți albusul de ou împreună cu vanilia și zahărul. 

  5. Adăugați mesala și mixează până se încorporează, aproximativ 2-3 minute. 

  6. Adăugați apoi mixul de făină și mirodeniile, amestecând până obțineți un aluat.

  7. Frământați lent dar ferm până obțineți o coca omogenă. Dacă este lipicoasă înseamnă că îi mai trebuie făină. Adăugați făină puțin câte puțin până ajungeți la consistența dorită – aluatul final trebuie să fie elastic și nelipicios.

  8. Formați aproximativ 12 biluțe din aluatul de turtă dulce și pune-le pe tavă, păstrând distanță de 1-2 cm între ele că să aibă loc să crească.

  9. Apăsăți cu degetul mare în centrul fiecărei biluțe pentru a crea un spațiu, apoi umpleți-l cu gem de cireșe.

  10. Dați tavă la cuptor pentru aproximativ 10 minute, verificând din când în când să nu se ardă.

  11. De îndată ce turta dulce este gata, scoateți tava din cuptor și lăsăți să se răcească.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG