Waffles cu parmezan, ouă ochiuri și ardei capia copt

Waffles cu parmezan, ouă ochiuri și ardei capia copt

Ingrediente:
2 1/4 căni de făină
1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
1 linguriță praf de copt
1/4 linguriță de piper, sau după gust
1/2 linguriță de sare, sau după gust
1 linguriță paprika afumată
660g lapte bătut
30g unt, topit
2 ouă
50g parmezan ras
Toppinguri:
ouă ochiuri
ardei capia copt decojit în oțet, tocat felii
chives, tăiat
Instrucțiuni:
1. Într-un bol, amestecă făina cu bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare, piper și paprika afumată. Toarnă peste ea laptele bătut, untul topit, ouăle și parmezanul.
Amestecă bine cu un tel până când vei obține o compoziție cremoasă și densă.
2. În funcție de tipul de aparat pentru waffles pe care îl folosești (mai mare sau mai mic),
pune aproximativ un polonic și jumătate din compoziție în aparat, și împrăștie ușor
pentru a acoperi întreaga suprafață de waffles.
3. Închide și lasă-le să se gătească până când lumina verde a aparatului se va
aprinde. Poți verifica din când în când, waffles-ul trebuie să fie rumenit uniform și foarte pufos.
4. Între timp, gătește ouăle ochiuri.
5. Pune jumătate de waffle în fiecare farfurie și deasupra lor, adaugă ouale ochiuri,
ardeiul capia și chives. Poftă buna!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG