5 super fructe și legume de sezon

5 super fructe și legume de sezon

Vara natura te răsfață cu gustul ei bun. Pofticioșii se înfruptă din bogăția fructelor și legumelor. Zmeură, afine, pepene roșu, dovlecei, vinete. Mmmm. Arome și culori dintre cele mai variate, care te îndeamnă să le încerci pe toate. Pentru că nu a mai rămas mult din vară, hai să vedem care sunt cele 5 super fructe și legume de sezon, care te răsfață nu doar cu gustul lor bun, dar și cu beneficiile pentru sănătate.

Zmeura
Cu puține calorii, dar bogată în vitamine și minerale, zmeura este fructul recomandat în cele mai multe diete. Nu doar pentru aroma deosebită sau textura catifelată, cât pentru sănătate. Un castronel de zmeură are numai 64 de calorii. Ajută sistemul imunitar și pe cel digestiv. În plus, conținutul ridicat de apă al zmeurei te revigorează în zilele călduroase de vară.

Afinele
Micuțele fructe ale pădurii sunt tare bune atunci când e vorba de sănătate. Consumate în fiecare zi, te ajută să rămâi tânără și plină de energie. Le poți consuma ca atare, alături de o cupă de înghețată sau în prăjituri.

Pepenele galben și pepenele roșu
Vara înseamnă pepene. Fie că îl iubești pe cel galben, fie că preferatul tău este cel roșu, te vei răsfăța cu același gust bun și beneficii pentru sănătate. Conținutul ridicat de apă, dar și vitaminele și mineralele din fiecare felie de pepene te revigorează pe timpul verii.

Dovleceii
Una dintre legumele cu un conținut ridicat de apă, dovlecelul este tare bun nu doar pentru gustul lui, cât și pentru beneficiile pentru sănătate. Îl poți prepara fie în salate, la cuptor sau în omletă, dimineața la micul dejun. Îți vei începe ziua cu energie.

Vinetele
O inimă sănătoasă se menține cu vinete. E doar unul din beneficiile acestor legume. Datorită complexului de vitamine și minerale, vinetele combat stresul, au grijă de sistemul tău imunitar și te ajută în diete. Conținutul ridicat de apă le trece pe lista super legumelor pentru zilele caniculare. Bucură-te de ele în salate sau la cuptor.

Pentru și mai multe sfaturi cu fructe și legume, dar și noutăți despre produsele noastre, abonează-te la blog. Acolo poți împărtăși cu noi impresiile tale și vei descoperi dintre cele mai inedite rețete!

Postat in Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG