Biscuiței de casă cu dulceață de căpșuni

Biscuiței de casă cu dulceață de căpșuni

Pentru că astăzi este vineri și deja te-am obișnuit cu rețetele noastre, ne-am gândit să te inspirăm în bucătărie cu o rețetă de Biscuiței de casă cu dulceață de căpșuni, numai buni de împărțit cu toți ai tăi și tare repede de preparat.  

Ai nevoie de:

  • 6 ceșcuțe cu făină 
  • 3 ceșcuțe cu zahăr
  • 1 praf de copt
  • 1 vârf de sare
  • ½ pachet de unt
  • 1 ceșcuță cu lapte
  • ½ borcan dulceață de căpșuni

Pasul 1. Încălzește cuptorul. Ia un castron de dimensiuni potrivite și pune în el: făina, zahărul, praful de copt, untul și sarea. Cu un mixer, amestecă bine, până obții un conținut omogen, pufos, neted. Apoi, adaugă în castron o ceșcuță cu lapte și amestecă din nou.

Pasul 2. În tava mare de la cuptor așează hârtia pentru copt și apoi, cu o lingură fă din aluat mici forme rotunde, uniforme. Întinde cu dosul lingurii sau presează cu mâna, pentru biscuței de aceeași mărime. Pentru a nu se lipi unii de alții, lasă un pic de spațiu între șiruri, când pui formele în tavă.

Pasul 3. Pune tava la cuptor și las-o aproximativ 10-15 minute, până ce biscuițeii au o culoare arămie frumoasă și sunt fragezi în interior. Oprește focul și scoate tava să se răcească.

Pentru un gust intens de căpșuni, poți servi biscuițeii cu câteva căpșuni proaspete sau cu o linguriță de dulceață de căpșuni, direct din borcan.

Abonează-te și tu la blogul nostru, pentru a descoperi rețete inedite cu produsele noastre, dar și secrete din prepararea dulcețurilor, murăturilor sau mâncărurilor de legume.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG