Delicate și tare jucăușe, murele te răsfață vara cu gustul lor bun și răcoros. Le găsești de cumpărat cât e vara de lungă, de la începutul lunii iunie și până la sfârșit de septembrie. Consumate ca atare, în dulcețuri sau în prăjituri, murele sunt recunoscute pentru aroma lor deosebită și culoarea specială.
La Râureni, dulceața de mure este una dintre preferatele noastre, iar astăzi ne-am gândit să te inspirăm în bucătărie cu o rețetă de brioșe cu dulceață de mure.
Ai nevoie de:
Încălzește cuptorul. Întinde pe blatul de la bucătărie 12 hârtiuțe pentru brioșe, potrivite pentru cuptor.
Într-un castron amestecă făina, pudra pentru copt și sarea. Separat, într-un castron mai mare, folosește robotul de bucătărie și bate untul nesărăt împreună cu zahărul, pentru aproximativ 6 minute, până obții un amestec cremos, untos. Adaugă ouălele și amestecă din nou, până obții un amestec omogen. Apoi, toarnă laptele puțin câte puțin și amestecă din nou până când totul capătă un aspect consistent.
Toarnă amestecul până la jumătatea formei de brioșe și apoi adaugă dulceața de mure. Completează cu aluat până aproape de marginea formei și apoi pune totul la cuptor. Când prăjiturelele capătă o culoare arămie, oprește cuptorul și lasă-le un pic la răcit.
Pentru un gust intens de fruct, servește brioșele cu dulceață de mure alături de câteva bucățele de fruct proaspăt.
Poftă bună <3
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele