Brioșe delicioase cu dulceață de caise și nuci

Brioșe delicioase cu dulceață de caise și nuci

Sfârșitul de săptămână te provoacă să pregătești fel de fel de dulciuri pentru cei dragi. Dacă vrei să îi surprinzi, încearcă ceva inedit, o rețetă pe care nu ai mai făcut-o până acum. Din câteva ingrediente, dulcețuri rafinate și un miez de nucă, astăzi te inspirăm în bucătărie cu Brioșe delicioase cu dulceață de caise și nuci.  

Ai nevoie de:

  • 150 g făină
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • 120 g margarină
  • 1 cană lapte rece
  • Praf de copt
  • Bicarbonat de sodiu
  • Zahăr vanilat
  • Coajă rasă de lămâie
  • Dulceață de caise
  • Miez de nucă

Cum le prepari:

Într-un bol de dimensiuni potrivite amestecă făina cu nuca și coaja rasă de la o lămâie. Apoi adaugă zahărul, praful de copt și bicarbonatul și amestecă iar bine-bine.

Separat, pune într-un alt castron ouăle, margarina, laptele și esența de vanilie. Amestecă-le bine, până obții un conținut pufos, ușor.

Îmbină cele două compoziții într-un singur castron și amestecă-le din nou, până ai un aluat consistent.

Pregătește formele de brioșe și hârtiuțele pentru acestea. Pune compoziția în hârtiuțe până la jumătate, adaugă dulceața de caise și apoi din nou aluat, până aproape de marginea hârtiuței. Pentru un gust bun de caise si un plus de savoare, folosește în rețetă Dulceața de caise de la Râureni.

Pune totul la cuptor pentru 15-20 de minute, încercând din când în când brioșele.

Scoate-le din cuptor, pune-le pe o farfuriuta si presara, cat inca sunt fierbinti, miezul tocat de nucă. Îi vei bucura până și pe cei mai mofturoși ai casei.

Poftă bună și nu uita să împărtășești și cu noi impresiile tale.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG