Cadouri de Paște preparate în casă, bunătăți direct din cuptor

Cadouri de Paște preparate în casă, bunătăți direct din cuptor

De Paște, ne strângem laolaltă. Cu mic cu mare pregătim casa de sărbătoare și ajutăm în bucătărie, la prepararea bunătăților. Fie că mergem în vizită la cei dragi sau îi primim la noi, în fiecare an ne place să oferim cadouri de Paște. Astăzi ne-am gândit să te inspirăm cu câteva cadouri preparate în casă: de la deserturi delicioase sau tarte cu legume, până la borcănele cu dulceață sau gem.

Iată câteva idei:  

Plăcintă cu brânză sărată și dulceață de căpșuni
Un desert de care te îndrăgostești cât ai clipi. De la culoare până la arome și parfumul delicat, plăcinta cu brânză sărată și dulceață de căpșuni preparată în casă este un cadou deosebit pentru cei dragi. Vă veți bucura cu toții de el și cu siguranță te vor aștepta și la anul cu încă o porție.

Chec cu lămâie și ghimbir
Gustul acrișor al lămâii și aroma ghimbirului oferă un gust delicat checului. Potrivit pentru sărbătoare, desertul îi va cuceri de îndată pe toți ai casei. Îl puteți servi odată cu pasca și cozonacul, pentru a adăuga și mai multă savoare mesei de Paște.

Biscuiței colorați sub formă de ou
O bucurie pentru cei mici, dar și un cadou inspirat pentru Paște. Nu trebuie decât să găsești forme haioase de prăjituri, asemănătoare ouălor. Adaugă colorant alimentar și gata biscuițeii colorați sub formă de ou. Pregătește câteva tăvi, fiindcă sigur vor fi un succes!

Quiche cu legume, sărat
Pentru cei care nu mănâncă dulce, quiche-ul cu legume este o alegere de cadou tare potrivită. Îi vei surprinde cu gustul bun, dar și cu aroma inedită a amestecului de legume. Ceva ușor, pe care îl puteți aduce la masă fie împreună cu drobul sau mai pe seară, când masa s-a terminat, dar parcă tot ai mai lua o gustare.

Un cadou inedit sunt și borcănelele cu dulceață sau gem de la Râureni. Pe oricare l-ai alege, îi vei surprinde pe ai tăi cu gustul delicat și parfumat, pe care îl vor regăsi cu fiecare linguriță. Ambalează-le de sărbătoare și oferă-le cu drag!

Și, pe perioada sărbătorilor, nu uita de concursul nostru! Fotografiază momente de bucurie pură cu cei dragi și postează fotografiile pe facebook-ul tău, menționând pagina Râureni, cu drag din natură și haștagurile #raureni și #bucuriepura! Imediat după Paște anunțăm câștigătorii celor 10 aparate foto compacte!

Sărbători frumoase să ai!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG