Ce nu trebuie să-ți lipsească de la masa de Crăciun

Ce nu trebuie să-ți lipsească de la masa de Crăciun

Atunci când vine vorba de masa de Crăciun în familie, câteva lucruri sunt bine-cunoscute dinainte: bunicul va aprecia felul principal de mâncare, deși bunica îți va atrage atenția că friptura ar mai fi putut fi ținută puțin pe foc, cei mici vor mânca numai cu gândul la desertul de la sfârșit, prietenii invitați îți vor complimenta aranjamentul de pe masă și podoabele din pom, iar tu îți vei petrece mare pare din timp gândindu-te dacă le-ai făcut pe toate bine și dacă toată lumea este mulțumită.

Pentru a-ți ușura această sarcină, recomandarea noastră este să-ți faci dinainte o listă cu toate lucrurile ce nu trebuie să lipsească de la masa de Crăciun și să le bifezi pe măsură ce înaintezi cu pregătirile. De la preparate de inclus pe meniu și până la aranjamente și facilități, toate trebuie incluse pe lista ta de Crăciun. Și pentru că vrem să te ajutăm să întocmești cât mai ușor această listă, ne-am gândit să-ți dăm câteva sugestii, grupate pe trei categorii: mâncare, decorațiuni și desert.

Recomandări pentru meniul de Crăciun Dacă alegi un meniu tradițional, lista ta ar trebui obligatoriu să includă: un aperitiv cu cel puțin un produs din carne de porc cum ar fi toba sau caltaboșul, o friptură de porc bine-făcută și o combinație de cartofi la cuptor. Pentru un plus de savoare, poți adăuga niște murături răcoroase de pe raftul Râureni.

Un meniu mai modern, inspirat din revistele de gătit și întocmit la recomandările marilor bucătari, va include un aperitiv cu somon, un curcan pregătit la cuptor și cartofi cu rozmarin.

Recomandări pentru decorațiuni Fără decorațiunile potrivite nici Moșul nu ar știi unde să vină și nici familia ta nu ar simți pe deplin atmosfera de sărbătoare. Așa că, înainte de toate, ai grijă de secțiunea decorațiuni de pe lista ta de responsabilități. Dacă împodobirea bradului a devenit deja un obicei, decorarea casei și pregătirea de aranjamente pentru masă sunt elemente în plus, care vor fi sigur apreciate de cei din jur.

Împodobește geamurile în luminițe galbene sau multicolore, folosește produse speciale pentru a aduce puțină zăpadă pe geamuri și așează un om de zăpadă vesel în curte. Pentru masa de Crăciun confecționează singură un aranjament cu lumânare albă, panglici roșii și crenguțe de brad. Astfel vei crea o atmosferă de neuitat pentru familia și invitații tăi.

Recomandări pentru desert Ca și în cazul felurilor principale, desertul depinde și el de tipul de meniu pe care hotărăști să-l pregătești. Cozonac, cornulețe sau salam de biscuiți pentru un meniu tradițional la care poți să adaugi oricând un preparat cu piure de castane pentru un gust autentic. De cealaltă parte, poți alege un mousse de ciocolată cu vișine din compotul de vișine de la Râureni, o tartă cu fructe sau turtă dulce. Oricare ar fi alegerea ta va aduce cu siguranță bucurie tuturor invitaților la masă ;)

Acestea sunt doar câteva dintre recomandările noastre. Așteptăm cu drag și de la tine alte sugestii de lucruri ce nu trebuie să lipsească de la masa de Crăciun!

Postat in Grijă pentru tine Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG