Cinci preparate de post rapide, gustoase și sățioase

Cinci preparate de post rapide, gustoase și sățioase

A trecut deja prima săptămână a lui Gustar, iar în grădină a început sărbătoarea legumelor și fructelor mai tomnatice – culori și gusturi pe alese și un plus de vitamine și sănătate. Iar pentru că suntem în postul Sfintei Mării, ți-am pregătit pentru astăzi cinci idei de preparate de post, sățioase și gustoase de pe care să le pregătești rapid acasă.

1. Sandwich multicolor de fructe
Niciun mic-dejun fără fructe, iar pe perioada postului, niciun mic-dejun fără sanwich multicolor de fructe. Folosește două felii de pâine de secară, fructe de culori diferite, tăiate subțire și câteva picături de sirop din dulceața Râureni. Îți recomandăm căpșuni, caise și o linguriță dulce-acrișoară de sirop din dulceața de vișine.

2. Gustare rapidă cu zacuscă
Cum să te bucuri de-odată de cât mai multe legume gustoase și sănătoase? Zacusca de legume îți aduce cele mai bune arome din grădină: vinete coapte, gogoșari, ceapă, și tomate. Adaugă o felie de pâine în orice după-amiază pofticioasă și ți-ai făcut o gustare numai bună de mâncat atunci când ești pe fugă. Pentru un gust îndrăzneț, poți încerca o zacuscă picantă, așa cum avem și noi în cămara Râureni.

3. Salată răcoroasă de crudități
Morcovi, țelină, mere, condimente după gust și câteva picături de zeamă de lămâie sunt ingredientele potrivite pentru o salată răcoroasă și plină de vitamine. Dacă te mai gândești că toate sunt ingrediente simple, pe care le poți lua din propria recoltă, atunci e ușor de înțeles de ce această salată este preferată pentru perioada postului.

4. Supă cremă de legume
Povața bunicii era ca orice prânz sănătos să înceapă cu o supă făcută în casă. Poți urma acest sfat preparând o supă cremă de legume cu morcovi, cartofi, țelină și ceapă. Pentru un gust mai dulceag folosește mai mulți morcovi. Tot de la bunica știm că legumele portocalii îți fac vederea mai bună.

5. Tocăniță de ciuperci
Pălărie într-un picior, ghici ciupercă ce e? O tocăniță de ciuperci cu ardei gras, roșii, usturoi, ceapă și condimente după gust completează numai bine prânzul despre care îți povesteam mai sus. Adunate după ploaie, de pe lângă arbori falnici, ciupercile de la Râureni vor aduce un plus de savoare mâncării tale.

Care sunt rețetele tale preferate pentru această perioadă?

Postat in Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG