Strugurii sunt gustarea perfectă. Îi mănănci pe nerăsuflate, atât sunt de buni. De cele mai multe ori nu ai răbdare să îi prepari în alte combinații, pentru că abia dacă ajungi să îi pui în castron, că se și termină. Unul dintre trucuri este să îi cumperi cu gândul de a-i folosi în desert cu struguri. Fie vei cumpăra mai mulți, să fii sigură că îți ajung, fie îi vei folosi pe toți în prepararea deliciosului desert.
Iată câteva idei simple pe care le poți prepara:
Boluri cu fructe de aceeași culoare: struguri albi, mere, pepene galben
Spală strugurii, taie în cubulețe merele verzi-gălbui și combină-le cu câteva feliuțe de pepene galben. Nu vei avea doar un castron din aceeași paletă de culori, dar și arome apropiate. Gustul de pepene merge de minune cu dulceagul strugure. Pentru un gust intens de fruct, poți folosi sirop de fructe. Alege aroma preferată! Yum.
Struguri negrii cu frișcă și zahăr brun
Ai nevoie de câteva boabe de struguri negrii, o ceșcuță cu frișcă și 2 linguri de zahăr brun. Pune boabele de struguri în castroane mici sau cănuțe, adaugă o lingură cu frișcă preparată în casă și, la sfârșit, presară cu lingurița un pic de zahăr brun. Un desert tare simplu de preparat și cu mare succes la cucerit iubitorii de struguri ca tine. Pentru un gust și mai bun, poți folosi struguri de diferite soiuri. Bun de tot!
Mini tarte cu struguri
Un desert ușor de preparat, pentru care petreci un pic mai mult timp la preparare, dar gustul îți va răsplăti efortul. Din câteva ingrediente: făină pentru prăjituri, zahăr, sare, unt nesărat, pudding (preparat cu o zi înainte și lăsat la rece, în frigider), struguri negrii și albi. În robotul de bucătărie pui făina cu zahărul și sarea, apoi adaugi untul și amesteci bine-bine, până obții o cremă fină, netedă, fără cocoloașe. Toarnă apă rece și amestecă din nou. Împarte aluatul în părți mai mici, mini tarte, așează-le într-o tavă și bagă-le la cuptor. Când au prins o culoare arămie, frumoasă, oprește cuptorul, scoate tava și toarnă puddingul, cu o lingură, peste fiecare mini tartă. La sfârșit pune boabele de struguri, aranjează-le astfel încât fiecare tartă să aibă și albe și negre. Gata! Le poți servi! Yum.
Iar dacă vrei o gustare și mai rapidă cu struguri, răsfață-te cu câteva lingurițe de dulceață de la Râureni și o cană de lapte sau un castronel cu orez cu lapte.
Nu uita să te abonezi la blog pentru și mai multă inspirație cu produsele noastre!
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele