Din secretele preparării dulceții de nuci verzi de la Râureni

Din secretele preparării dulceții de nuci verzi de la Râureni

La Râureni, fiecare borcănel cu dulceață are secretele sale bine păstrate. Livada noastră ne răsfață cu cele mai bune fructe. Ploile le răcoresc, soarele le pârguiște bine, iar vântul le dezmiardă cu adierea sa. Noi le culegem pe cele mai gustoase, pentru ca mai apoi să le preparăm cu pricepere și să le pregătim, în borcănele, pentru cămara cu bunătăți. Aducem gustul bun al naturii la masă, linguriță cu linguriță.

Astăzi împărtășim cu drag câteva dintre secretele noastre:  

Numa’ fruct
O dulceață gustoasă e o dulceață preparată cu fructe alese. In cazul celei de nuci verzi, le alegem pe cele bine pătrunse de soare, pentru a da dulceții consistența potrivită și aroma inconfundabilă.

Grijă pentru fruct
Culegem nucile direct din copac. Nu le adunăm pe cele căzute pe jos, pentru a nu da un gust amar dulceții. Îndepărtăm cu grijă toată coaja verzuie până ajungem la miezul alb și pufos de care te poți bucura în fiecare borcan de dulceață.

Pricepere în preparare
Păstrăm nucile în apă rece câteva ore bune, timp în care schimbăm de câteva ori apa. Așteptăm răbdători să fiarbă siropul și apoi adăugăm cu grijă nucile. Lăsăm dulceața pe foc pânâ se leagă bine siropul și dulceața ajunge la culoarea perfectă. Secretul este obținerea culorii arămii și a texturii catifelate.

Borcănele răsfățate
În timp ce dulceața fierbe ușor, pregătim vasele. Borcănele încolțurate, răsfățate de picuri de picuri de apă, pentru ca mai apoi să primească dulceața proaspăt preparată. Sute de borcănele pleacă spre mesele din toată țara.

Ți-a plăcut articolul nostru? Pentru și mai multe secrete sau noutăți cu produsele noastre, abonează-te la blog. În fiecare vineri te inspirăm în bucătărie cu o rețetă inedită.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG