Știm că sfârșitul de săptămână este un prilej bun pentru a încerca ceva nou, așa că avem o surpriză pentru tine. Decretăm fiecare zi de joi - ”Ziua rețetei delicioase”. Ne-am sfătuit cu Teo și am pregătit câteva rețete de desert special și numai bune de savurat :) Astăzi Teo ne-a pregătit o rețetă cu gem de caise, catifelat și aromat. Îi mulţumim iar pe tine te invităm să o încerci degrabă și să împărtășești cu noi rezultatul.
“Galette” în franceză sau “tartă rustică” pe limba noastră, este un preparat cu care te poţi juca. Putem folosi orice fel de fructe, însă combinaţia pe care eu o consider cea mai reuşită este galette cu mere, pere şi neapărat gem de caise, pentru a-i da tartei o textură catifelată și gustul dulce. Înainte de a începe reţeta, e important să încingem cuptorul la 180°C. Ingredientele sunt suficiente pentru o tartă de 8 porţii.
Ingrediente pentru blat (pate brisee):
Punem în robotul de bucătărie făina, sarea şi zaharul, le amestecăm câteva secunde. Adăugăm cubuleţele de unt, pulsăm cu blenderul maxim 10 secunde sau până compoziţia arată ca un pesmet mare. Pornim din nou robotul şi adăugăm apă rece, lingură cu lingură, până aluatul e omogen. Dacă ai adăugat prea multă apă, mai pune o lingură de făină. Dacă aluatul e prea sfărâmicios, mai punem puţină apă. Facem un disc din aluat, îl invelim în folie alimentară şi îl dăm la rece până pregătim umplutura.
Ingrediente pentru umplutură:
Scoatem aluatul de la rece şi îl întindem într-un disc cu diametrul de 25cm, direct pe hârtia de copt, pe care o aşezăm pe tava cuptorului. Ungem aluatul cu gemul de caise pentru un gust mai catifelat și o aromă parfumată. Avem grijă să lăsăm 2 cm până la margine. Tăiem merele şi perele felii, le amestecăm într-un bol cu scorţişoara şi 3 linguri de zahăr.
Peste gemul de caise punem amestecul de fructe apoi strângem aluatul în jurul fructelor, astfel încât să rămână şi fructe descoperite. Ungem marginile tartei cu oul bătut şi le presărăm cu lingura de zahăr pe care am pus-o deoparte.
Coacem 30-35 de minute sau până tarta e frumos rumenită. Lăsăm să se răcească la temperatura camerei înainte de a tăia felii. Să vă fie de cel mai bine! :)
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele