Idei de mâncăruri de post, gustoase și rapid de preparat

Idei de mâncăruri de post, gustoase și rapid de preparat

Astăzi te inspirăm în bucătărie cu câteva idei de rețete numai bune de preparat în perioada postului. Inedite, din ingrediente puține, dar tare gustoase, rețetele te vor provoca să încerci din cele mai diverse combinații, pentru a aduce prospețime fiecărei mese. Astfel, nu doar vei încerca ceva diferit, dar te vei bucura de prospețimea și gustul bun al legumelor și fructelor în fiecare zi.

Iată câteva sugestii pe care le-am pregătit pentru tine:  

Orez cu mere, ciuperci și verdeață

i nevoie de orez, ciuperci, mere și verdețuri proaspete și aromate, ca pătrunjel, rozmarin, busuioc, mărghiran. În timp ce fierbe orezul, pregătește amestecul de ciuperci, măr și verdețuri, în tigaie, la foc mediu.

Când orezul este gata fiert, amestecă-l cu verdețurile și lasă-l să se răcească. Împarte-l în porții pentru toți ai casei și bucurați-vă împreună de o mâncare de post savuroasă.

Paste cu arome de primăvară

Câteva legume și ierburi proaspete, vor înveseli de îndată fiecare farfuriuță cu paste. Nu trebuie decât să pui într-o tigaie, pe aragaz: ciuperci, ceapă verde și câteva măsline, peste care să arunci verdețuri din cele mai proaspete, ca cimbru, busuioc, pătrunjel, rozmarin.

După ce bucățelele de măsline și ciupercile s-au frăgezit, adaugă un pic de zeamă de lămâie pentru a da o aromă ușor acrișoară amestecului.

Adu pastele la fiert, într-o oală de dimensiuni potrivite, pentru a avea loc să fiarbă cum trebuie. După ce pastele sunt gata, trece-le printr-o sită, scurge-le bine de apă și apoi, cu o lingură specială, împarte-le pe câteva farfuriuțe, pentru toți de la masă.

La fiecare porție adaugă o parte din amestecul de legume și ierburi și gata, ai obținut câteva farfuriuțe cu paste cu arome de primăvară, numai bune de împărțit cu toți ai tăi, în perioada postului.

Supa delicioasă de conopidă

Pentru a pregăti supa, ai nevoie de conopidă, morcovi, pentru culoare și gust dulceag, cartofi, usturoi, mărar și ceapă. Conopida și morcovul se taie rondele, se stropesc cu un pic de ulei de măsline și apoi se lasă la cuptor, într-o tavă de copt.

Într-o tigaie, pe aragaz, pregătim ceapa cu usturoiul și cu verdețurile și apoi, când sunt gata, adăugăm cartofii fierți și completăm cu apă. Când totul s-a fiert, peste amestec se adaugă conopida și morcovii și se mai lasă încă un pic, pentru a se amesteca aromele.

Ia legumele din amestec, pasează-le, așează-le într-o oală de dimensiuni potrivite și apoi adaugă zeama în care au fiert, sare după gust și lasă un pic totul să se răcească. Pentru un gust intens de verdeață, după ce ai pus supa în farfurii, presară cu degetele un pic de mărar. Te vei îndrăgosti de îndată de gustul bun al supei și o vei mai prepara cu siguranță pe perioada postului.

Iar dacă ai în cămară borcanașe cu bunătăți de la Râureni, Zacusca țărănească și Tocănița de legume sunt tare bune pe perioada postului. Fie că le consumi ca o gustare, între mese, fie că le mănânci la prânz, împreună cu ai tăi, te vei bucura mereu de arome dintre cele mai delicioase.

Poftă bună și nu uita să împărtășești și cu noi impresiile tale.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG