La Râureni, atunci când vine vorba de murături, folosim cele mai fragede legume și le preparam după rețete iscusite, păstrate cu grijă încă din ’68. Suntem răsfățații naturii. Conservăm natura în fiecare borcan și îți aducem la masă gustul autentic al legumelor noastre, pentru mâncăruri savuroase.
O alegere potrivită pentru fiecare masă, borcănașele noastre cu murături te inspiră să prepari cele mai inedite rețete. Iată câteva idei cu murături care îi vor face până și pe cei mai mofturoși de la masă să mai ceară încă o porție:
Supă de murături
Ai nevoie de:
Taie mărunt castraveții în oțet și pune-i într-o oală cu doi litri de apă. Lasă-i să fiarbă aproximativ 10 minute.
Pune o tigaie pe foc și adaugă untul și legumele tăiate cubulețe: morcovii, păstârnacul și dovleceii. După ce s-au călit, pune-le în oală, împreună cu castraveții în oțet și lasă totul să fiarbă încă 10-15 minute.
La final condimentează cu sare, piper și un strop de zeamă de lămâie.
Pentru o aromă deosebită, adaugă câteva fire de pătrunjel și o lingură de smântână în farfurie, atunci când servești supa.
Mâncărică de murături
Ai nevoie de:
Taie mărunt murăturile.
Într-o tigaie potrivită ca dimensiune, pe aragaz, călește usturoiul și apoi adaugă cubulețele de roșii și murăturile. Lasă totul să fiarbă câteva minute și, după ce ai oprit focul, acoperă cu un capac.
Pentru un gust deosebit, poți muta mâncarica într-o oală de dimensiune potrivită și o lași la cuptor pentru încă aproximativ 20 de minute.
Servită caldă sau rece, mâncărica de murături te va surprinde cu gustul ei bun.
Poftă bună.
Borcănașele noastre de murături abia așteaptă să te inspire: Muraturi.
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele