Idei de rețete cu pere, numai bune de pregătit în sezon

Idei de rețete cu pere, numai bune de pregătit în sezon

Fructe delicioase de sezon și cele mai inspirate liste de preparat. Astăzi îți dăm câteva idei de rețete cu pere. Gustul bun al fructelor te va face să te îndrăgostești de orice combinație pe care o vei pregăti. Fie că le mânănci ca atare, cu un pic de miere și scorțișoară, fie că le pui în tarte crocante, nu vei uita ușor aroma lor.

Pere pisate
Te provocăm să folosești pere în loc de cartofi la prepararea unui piure delicios. Spală și curăță fructele de coajă. Apoi pune pe foc o tigaie cu un pic de ulei. Taie perele în bucățele cât mai mici, aruncă-le în tigaie și acoperă-le cu un capac. Lasă aproximativ 25 de minute și apoi adaugă apă, până le acoperi. Mai lasă încă 25 de minute, amestecând din când în când, până se evaporă apa și perele au consistența potrivită pentru piure. Oprește focul și pisează perele până obții piurele din pere. Presară cu degetele un pic de piper deasupra, pentru gust. Poftă bună!

Sandvișuri cu pere și brânză sărată
O idee cu care îi vei surprinde pe cei mici la micul dejun. Fă ceva special din sandvișurile din fiecare dimineață, adăugând aroma perelor proaspăt culese. Folosește pâine specială pentru sandvișuri, cea cu semințe e tare bună pentru combinația cu pere, apoi pune o feliuță de brânză sărată, 2-3 feliuțe de pară, tăiate subțiri, iar brânză și la final cealaltă felie de pâine. Pune sandvișul într-un aparat pentru sandvișuri și lasă-l 2-3 minute, până pâinea e crocantă și perele se înmoaie bine. Mănâncă-le cât sunt calde. Îți vor lăsa gura apă!

Tartă rapidă cu crustă de pere
O idee de rețetă rapid de preparat, cu doar câteva ingrediente. Încălzește cuptorul, pune un strat de blat, fie congelat, fie făcut în casă din făină, unt, ouă, lapte și drojdie, apoi adaugă umplutura din alune, zahăr, ouă, pere și un pic de vanilie. Încă un strat de blat și deasupra multe-multe feliuțe de pere. Pune totul la cuptor și tarta e gata când blatul devine arămiu și perele se înmoaie și lasă un pic de zeamă caramelizată deasupra. Yum!

Nu uita să împărtășești cu noi impresiile tale! Iar pentru și mai multă inspirație, abonează-te la blog!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG