Idei de salate cu portocale, pentru o iarnă plină de energie

Idei de salate cu portocale, pentru o iarnă plină de energie

Astăzi te inspirăm în bucătărie cu câteva idei de salate din fructe și legume proaspete și sănătoase. Un amestec de gusturi, care îi va strânge în jurul mesei pe toți ai casei. Arome și culori fel de fel, numai bune pentru un prânz rapid sau o cină ușoară și sănătoasă.

Iata ideile de salate cu portocale:  

Salată cu portocale și sfeclă roșie

Ai nevoie de:

  • Sfeclă roșie
  • Usturoi
  • Pătrunjel
  • Portocale
  • Ulei de măsline
  • Sare
  • Piper

Cum prepari salata:

Coace sfecla, la cuptor, și apoi, când e gata, tai-o cubulețe, ca pentru salată. Poți folosi și Salata de sfeclă roșie de la Râureni, pentru un plus de savoare.

Taie verdeața, pisează usturoiul și apoi, cu o lingură, adaugă-le în bolul în care ai pus sfecla roșie.

Stoarce sucul de la o portocală și amestecă-l cu uleiul de măsline, oțetul, sarea și piperul.

Curăță câteva feliuțe de portocală, adaugă-le în castron și apoi, puțin câte puțin, pune dressingul.

Servește salata în farfuriuțe, aranjate voios, pentru a-i cuceri deplin pe ai tăi.

Salata de portocale cu țelină

Ai nevoie de:

  • Portocale
  • Țelină
  • Roșii
  • Salată verde
  • Ceapă verde
  • Usturoi
  • Ulei de măsline
  • Oțet
  • Sare
  • Piper

Cum prepari salata:

Spală, curăță și taie țelina în fâșiuțe cât mai subțiri.

Decojește portocala și apoi rupe din ea feliuțe mici.

Taie frunzele de salată și ceapa verde și apoi amestecă-le. Adaugă usturoiul pisat și roșiile tăiate cubulețe, toarnă oțetul și uleiul de măsline și condimentează dupa gust.

Pentru o aromă dulceag-înțepătoare, pune un pic de suc de portocale proaspăt stors.

Servește salata pe farfuriuțe haioase, asezonată cu o porție zdravană de voie bună.

Salata de portocale, cu nuci și brânză

Ai nevoie de:

  • Salată verde
  • Rucola
  • Spanac
  • Portocale
  • Miez de nucă
  • Ulei de măsline
  • Brânză proaspătă

Cum prepari salata:

Într-un castron mare amestecă salata cu rucola și cu spanacul.

Decojește portocala, jumătate folosește-o pentru suc și restul feliuțe cât mai mici.

Amestecă zeama de portocală cu uleiul și oțetul și condimentează după gust. Toarnă dressingul peste salată și, când ai amestecat totul, scoate salata pe o farfurie, adaugă feliile de portocala, miezul de nucă și brânza și servește-o alor tăi.

Poftă bună! Și nu uita să împărtășești și cu noi impresiile tale.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG