Idei de preparate simple cu dulceață de cireșe pentru toată familia

Idei de preparate simple cu dulceață de cireșe pentru toată familia

Catifelată și parfumată, dulceața de cireșe este un adevărat răsfăț, chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi.

Clătite, papanași sau gogoși, toate sunt însoțitorii perfecți pentru dulceața de cireșe. Gustul-dulce acrișor o face cu totul specială, un deliciu unic, de savurat cu întreaga familie.

Astăzi ne-am gândit să îți dăm câteva idei de preparate cu dulceață de cireșe:

Brioșe cu dulceață de cireșe
Desertul rapid și ușor de preparat, brioșele cu dulceață de cireșe îți înveselesc ziua și te răsfață cu gustul lor delicat. Pufoase și frumos aranjate, brioșele sunt un deliciu pentru tine și cei dragi. Te poți bucura de ele în orice moment al zilei, chiar și la aniversarea zilelor de naștere. Umple-le cu dulceață de cireșe și ornează-le cu lumânărele, pentru o urare inedită și tare-tare dulce.

Papanași cu dulceață de cireșe
O rețetă păstrată încă de la bunici, de care ne bucurăm cu drag și astăzi. Nu ai nevoie decât de brânză de vaci, praf de copt, făină, ulei și dulceață de cireșe direct din borcan. Pregătiți în casă, mirosul îmbietor îl va atrage în bucătărie și pe cel mai mofturos din familie. Așteaptă până se rumenesc bine-bine, așează-i pe o farfurie și adaugă mai întâi smântâna, apoi dulceață de cireșe din belșug.

Clătite cu dulceață de cireșe
Repede de pregătit, clătitele sunt desertul care îi va strânge pe toți în jurul mesei. Ai nevoie doar de ouă, zahăr vanilat, lapte și dulceață de cireșe. Lasă clătitele în tigaie, la făcut, timp de un minut, întoarce-le pe partea cealaltă și apoi scoate-le pe o farfurie. Nu vei apuca să așezi foarte multe în farfurie, fiindcă pofticioșii vor fura de îndată, rând pe rând, una câte una. Cu mic cu mare, întreaga familie va fi mulțumită și va avea un zâmbet mare cât borcanul de dulceață :)

Gogoși cu dulceață de cireșe
Gogoșile sunt desertul cel mai așteptat de întreaga familie. Dis-de-dimineață sau într-o după-amiază liniștită, la sfârșit de săptămână, poți fugi de la treburile casei pentru un moment în tihnă la bucătărie. Aluatul pufos, ingredientele proaspete și jucăușele forme ale gogoșilor te vor binedispune. Cei dragi își vor aminti de gustul de altădată, iar tu te vei bucura de momente frumoase alături de familie. Nu uita să umpli gogoșile cu delicata dulceață de cireșe pentru un gust autentic.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG