Fie că alegi legumele direct din grădină, fie că le iei de la piață, prospețimea și gustul lor bun vor da savoare fiecărei mese. Iar pentru că toamna ne răsfață cu unele dintre cele mai aromate daruri, astăzi ne-am gândit să te inspirăm în bucătărie cu câteva idei de rețete rapid de preparat.
Alege legumele cele mai proaspete și mai dolofane și apoi găsește un mod inedit de a le prepara. Iata câteva idei:
Legume pe grill
Ai nevoie de:
Pregătește legumele: spală-le cu grijă, îndepărtează semințele sau codițele și apoi taie-le în felii potrivite ca dimensiune. Apoi pune-le pe toate într-un castron sau o oală mai mare și adaugă sarea, piperul și usturoiul pisat. Pune un pic de ulei de măsline, busuiocul proaspăt și, dacă ai la îndemână, câteva picături de vin alb. Amestecă-le cu grijă, pentru a nu le rupe și apoi, una cate una, fă-le loc pe grill. Pune mai întâi ardeii, apoi dovlecelul și la urmă vânăta.
În doar câteva minute legumele vor fi gata.
Pregătește repede câteva farfuriuțe pentru a le sevi și strânge-i pe toți în jurul mesei.
Legume la cuptor
Ai nevoie de:
Încălzește cuptorul.
Spală, curăță și taie legumele. Dovleceii taie-i rondele, vânăta în cubulețe, iar ardeii în feliuțe subțiri.
După ce ai pregătit legumele, condimentează-le cu sare și piper și pune-le în tava pentru cuptor. Adaugă usturoiul pisat, bobițele de coriandru și presară în tavă rozmarinul și cimbrul.
Bagă totul la copt.
Lasă legumele la foc mediu pentru aproximativ 40 de minute. Când au prins o culoare frumoasă, aurie și s-au înmuiat este momentul să oprești cuptorul.
Le poți servi fie abia scoase din cuptor sau reci. Aroma și gustul autentic al legumei se vor păstra și te vei bucura de o mâncare la cuptor delicioasă.
Poftă bună și nu uita să împărtășești și cu noi impresiile tale.
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele