Tiramisu cu dulceață de zmeură

Tiramisu cu dulceață de zmeură

INGREDIENTE

30 pișcoturi
250 g mascarpone
2 gălbenușuri
150 ml frișcă lichidă
50 g zahăr pudră
150 ml cafea espresso
50 ml lichior de ciocolată
50 lapte

20 g de cafea
250-300 g dulceață de zmeură

MOD DE PREPARARE

În primul rând pregătim o cafea tare (espresso), pe care o lăsăm la răcit. Mixăm mascarpone cu zahărul până obținem o cremă spumoasă. Adăugăm câte un gălbenuș, amestecând după fiecare în parte până la omogenizare. Încorporăm frișca bătută spumă tare, câte puțin, lăsând mixerul să își facă treaba la viteză medie-mare.

Într-un bol amestecăm cafeaua cu lichiorul de ciocolată și lapte. Pișcoturile le înmuiem în aceasta, având grijă doar să le trecem prin compoziția lichidă, fără să le îmbibam prea tare. Punem un rând de pișcoturi într-o tavă, un vas cu margini mai înalte, sau chiar pe un platou (primul rând este format de 10 pișcoturi). Peste primul strat de pișcoturi turnăm o treime din cremă, apoi adăugăm dulceața de zmeura.

Repetăm operațiunea cu pișcoturile, crema și zmeura de două ori, apoi dăm vasul la rece peste noapte sau câteva ore.

Atât de simplu și atât de bun!!!
Poftă bună!

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG