INGREDIENTE
Pentru blat:
Pentru umplut:
Pentru glazură:
MOD DE PREPARARE
Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Într-un castron, bateți ouăle, zahărul, uleiul, iaurtul și esență de vanilie, până când obțineți un amestec omogen, spumos.
În alt castron, amestecați bine toate celelalte ingrediente uscate – făina, praful de copt și sarea. Adaugați ingredientele uscate peste compoziția de ouă și iaurt și amestecă bine cu mixerul ori cu țelul. Turnați în tava pregătită. Puneți cu lingura deasupra – din loc în loc – gemul de caise. Cu vârful unui cuțit ori cu o scobitoare, desenează tot felul de curbe în aluat, că să obții un efect marmorat.
Dați la copt pentru vreo 40 de minute, până când prăjitură e rumenă, iar o scobitoare înfiptă în mijloc iese curată. Scoateți din cuptor, lasă să se răcorească în tavă vreo 10 minute, apoi taie și așează pe un platou.
Pudrați cu zahăr și asta este rețeta. E bună și caldă și călduță și rece. E bună și pe moment și peste noapte și a două zi, la micul dejun. Ce să mai, e o prăjitură delicioasă! 🙂
Postat in Rețete cu suflet