Delicată, parfumată și super delicioasă, dulceața de caise este aliatul perfect atunci când vrei să te răsfeți cu ceva dulce și răcoritor. Consumată ca atare sau în combinații dintre cele mai jucăușe, dulceața te va ajuta să treci cu bine peste zilele călduroase de vară.
Iar pentru că astăzi este vineri și deja te-am obișnuit cu mici idei în bucătărie, iată trei rețete rapid de pregătit cu dulceața de caise:
Dulceață de caise cu brânză de casă, cereale și iaurt
Dis-de-dimineață, înainte ca cei mici să se trezească, mergi fuga în bucătărie și pregătește un mix cu brânzică proaspătă, cereale, iaurt și dulceață de caise, numai bun pentru înviorarea somnoroșilor.
Pune câteva lingurițe de brânzică în castronașe, adaugă o mână de cereale și 2-3 linguri de iaurt. La final, toarnă dulceața de caise, cât să acopere și să înveselească amestecul.
Pentru un gust intens de caise, poți tăia câteva cubulețe de fruct proaspăt și adăuga la sfârșit.
Mini Cheesecakes cu dulceață de caise
Un desert rapid, delicios și tare răcoritor. Perfecte pentru întreaga familie și ușor de preparat, mini prăjiturelele sunt tare la îndemână atunci când vrei să te bucuri de gustul special al Cheesecake-ului, fără a prepara o tavă întreagă.
Nu ai nevoie decât de zahăr, unt, brânzică de casă, biscuiți digestivi și dulceață de caise. Amestecă bine untul cu biscuiții și apoi, cu o lingură, pune amestecul în mici forme de brioșe. Bagă totul la cuptor și lasă-le, la foc mediu, aproximativ 15 minute.
Prepară mixul de brânză, zahăr și ouă și amestecă bine, până obții un conținut omogen, ușor, potrivit în consistență. Adaugă mixul peste formele de brioșe din cuptor și lasă-le la foc mic, pentru încă aproximativ 10 minute.
Apoi scoate mini prăjturelele din cuptor, lasă-le la răcit peste noapte, iar dimineața toarnă peste fiecare câteva lingurițe cu dulceață de caise. Pentru o păstra aroma delicată a dulceții, încălzește-o un pic, înainte de o a pune peste mini prăjiturele.
Te vei bucura de un desert delicat și tare-tare gustos, de care nu te vei mai sătura.
Înghețată sandviș cu dulceață de caise
O rețetă care te va răsfăța cu gustul răcoros și parfumat al caiselor. Tare ușor de preparat, o rețetă pentru care nu ai nevoie decât de: biscuiți, unt de migdale, înghețată de vanilie, câteva caise proaspete și un borcănel cu dulceață de caise.
Pune bucățile mici de fruct într-un bol și apoi toarnă peste ele câteva linguri generoase de dulceață de caise. Amestecă-le un pic, pentru a combina prospețimea fructelor cu aroma dulceții și a te bucura de un mix special.
Apoi, pregătește un castron mai mare sau o tavă, în funcție de cantitatea de înghețată pe care vrei să o ai. Unge bine pereții recipientului cu unt de migdale și apoi pune o foaie pentru copt, care să îi acopere până la jumătate.
Cu o lingură, așează înghețata de vanilie în tavă sau castron și apoi adaugă amestecul de fructe proaspete și dulceață de caise. Lasă totul la frigider pentru aproximativ 50 de minute, până se omogenizează conținutul.
Scoate de la frigider, taie amestecul în părți egale, potrivite pentru forma biscuiților, și creează sandvișurile cu înghețată. Pune un biscuite, amestecul cu înghețată și dulceață de caise și apoi înca un biscuite.
Un sandviș răcoros, de care te vei îndrăgosti și vei vrea să îl prepari cât e vara de lungă ;)
Poftă bună <3 Și nu uita să împărtășești și cu noi impresiile tale.
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele