Inspirație pentru un Crăciun perfect cu prietenii

Inspirație pentru un Crăciun perfect cu prietenii

Crăciunul este Sărbătoarea care ne aduce întotdeauna împreună. Ne place să fim alături de cei dragi, cei lângă care am petrecut cele mai frumoase momente în anul care se încheie. De cele mai multe ori asta înseamnă un Crăciun alături de prietenii dragi, de suflet. Astăzi ne-am gândit să te ajutăm cu câteva idei de inspirație pentru o seară de Crăciun perfectă alături de prieteni. Sperăm să-ți fie de folos și să petreceți împreună cel mai frumos Crăciun!

Temă și invitații Prima ta sarcină este să stabilești o temă pentru seara de Crăciun. Nu-i întreba pe toți și nu face sondaje privind propunerile găsite. Prietenilor tăi le place să fie plăcut surprinși de creativitatea ta. În plus, dacă au avut încredere să se lase pe mâna ta în seara de Crăciun, atunci vor avea încredere și că vei găsi cea mai bună temă :). Nu uita că tu îi cunoști cel mai bine pentru a știi ce temă se potrivește; poți alege o culoare – Petrecerea Albastră, o temă muzicală – Petrecerea Jazz sau o perioadă din cultura pop – Petrecerea Anilor ’60 etc.

Imediat ce ai stabilit tema, trimite-le tuturor prietenilor o invitație făcută de tine. Alege o hârtie simplă și scrie-le de mână mesajul, împăturește hârtia ca un papirus și leag-o cu sfoară de care ai prins un băț de scorțișoară și o felie uscată de portocală. Adăugă în invitație și detaliile pentru ”Cadoul Moșului”: poți trage la sorți perechi de câte doi pentru a-și face cadouri unul altuia. În acest fel toată lumea va primi ceva de Moș Crăciun, iar momentul de deschidere va fi unul din cele mai frumoase ale serii.

Decorațiuni și atmosferă De Crăciun, e important să-i faci pe invitații tăi să simtă atmosfera de Crăciun. Nu uita să decorezi casa în spiritul Crăciunului, nu numai bradul. Alege decorațiuni simple care să se potrivească temei. Întreține atmosfera pe tot timpul serii: provoacă-i pe prietenii tăi la o joacă în zăpadă sau la cântat colinde împreună. Poți folosi versurile colindelor preferate ca decor prin casă pentru a-i provoca la cântat.

Aperitive și cocktail-uri Pentru prima parte a serii îți recomandăm să pregătești câteva aperitive ușoare, rapid de făcut și de mâncat și o masă de cocktail-uri. Pentru aperitive poți pregăti: mini-sandwich-uri, o salată de crudități sau o salată Caesar, un platou de brânzeturi și câteva tartine cu ton. Pentru cocktail-uri poți face un mix între băuturi dulci și mai spirtoase și trebuie neapărat să pregătești o combinație cu portocală și puțină scorțișoară.

Masa principală și cadourile După ce v-ați jucat, colindat și răsfățat cu băuturi fine, vine și timpul cinei de Crăciun. Ca toate celelalte și masa de Crăciun trebuie să fie decorată pe măsură: poți folosi veselă specială de Crăciun pentru a aduce o notă veselă sau poți opta pentru un aranjament clasic în două culori (roșu-verde, albastru-argintiu, roșu-auriu etc.).

Pentru meniu, recomandarea noastră este să alegi ceva mai sofisticat pentru a-ți răsfăța prietenii. Începi masa cu o supă cremă de ciuperci cu crutoane, iar ca fel principal poți alege o friptură de rață la cuptor, condimentată bine cu usturoi și alte mirodenii asiatice. Ca garnitură poți pregăti un amestec de legume sau niște cartofi copți cu rozmarin. Iar pentru partea cea mai importantă, desertul, sfatul nostru este să încerci un tort de ciocolată cu vișine din compot, o plăcintă tradițională cu mere și scorțișoară sau biscuiți de turtă dulce cu forme haioase. Pentru o surpriză plăcută, poți experimenta cu un lichior de ouă în stil american.

Turte dulci

Ultima parte a serii ar trebui să fie etapa de deschidere a tuturor cadourilor secrete. Îndeamnă-ți prietenii să se strângă în jurul bradului, deschideți cadourile și împărtășiți amintiri. În acest fel seara va fi perfectă!

Nouă ne mai rămâne doar să-ți urăm Crăciun fericit! Cu drag, Râureni.

Postat in Grijă pentru tine Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG