Legume care te țin departe de răceală

Legume care te țin departe de răceală

Hapciu-hapciu-hapciu. Cum a început sezonul rece, răcelile devin din ce în ce mai urâcioase. Te poți proteja de ele cu o alimentație bogată în legume, care să îți ofere necesarul de vitamine și minerale. Proprietățile nutritive ale acestora te vor pune repede pe picioare.

Iată o listă cu câteva legume care te țin departe de răceală:  

Roșiile
Roșiile sunt unele dintre cele mai importante legume pentru alimentația ta, mai ales în anotimpul rece. Cu un conținut bogat de vitamina C și E, roșia este aliatul perfect pentru sistemul imunitar. Câteva felii de roșii, fie în salate sau ca ingredient în mâncăruri, vor ține departe răcelile. Cu un un gust tare bun și aromat, roșiile, mai ales cele de grădină, îți vor da energia de care ai nevoie în zilele mohorâte de toamnă și îți vor menține organismul sănătos.

Ardeiul gras
Dolofanul ardei este tare grijuliu când vine vorba de sănătatea ta. Cu un conținut bogat în vitamina C, câteva feliuțe de ardei pe zi întăresc sistemul imunitar și te scapă de răcelile de sezon. Bucură-te de el în salate sau sandvișuri. Chiar și fiert, în mâncăruri, ardeiul își păstrează din proprietățile nutritive, așa că te poți inspira în bucătărie atunci când vrei să pregătești ceva gustos și sănătos pentru ai tăi.

Conopida
Bogată în vitamine, conopida este tare bună pentru sănătatea ta. În mâncăruri sau murată, conopida va avea grijă de tine și te va pregăti pentru sezonul rece. Te va înzdrăveni. Proprietățile nutritive ale acesteia te vor proteja de răcelile de sezon și vor avea grijă de organismul tău, pentru ca tu să te bucuri în voie de zilele frumoase de toamnă.

Varza
Vitaminele și mineralele din varză te feresc de răceli. Cu un conținut ridicat de vitamina C, varza este tare prietenoasă atunci când trebuie să aibă grijă de tine. Pregătește-o în salate sau mâncăruri și vei avea parte de o toamnă fără răceli. Chiar și cei mici se vor bucura de gustul ei bun și vor fi feriți întregul sezon de hapciu-hapciu-hapciu.

Spanacul
Numai bun pentru o zi friguroasă de toamnă, o porție de spanac este potrivită pentru un organism sănătos în anotimpul rece. Bogat în vitamine și minerale, spanacul va avea grijă de sistemul tău imunitar, pentru ca tu să nu răcești în anotimpul rece.

Bucură-te de legumele toamnei și, în același timp, ai grijă de sănătatea ta. Prepară dintre cele mai delicioase salate sau mâncăruri și savurează gustul bun și sănătos al legumelor, întreg sezonul rece, pentru un anotimp fără răceli.

Postat in Grijă pentru tine Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG