Lista de cumpărături Râureni pentru un Crăciun delicios

Lista de cumpărături Râureni pentru un Crăciun delicios

Nici nu au trecut bine primele zile ale acestei luni că suntem siguri că deja ai început să planifici Sărbătorile de Iarnă. Lista e lungă: cadouri, întâlniri speciale cu Moș Crăciun, invitați, împobodit brad, săniuș, planuri de sfârșit de an... Iar la toate acestea se mai adaugă și grija pentru meniul de sărbători. Ce mâncăruri sunt preferatele familiei? Ce poți pregăti pentru a-i surprinde plăcut? Ce e repede de făcut și delicios? Care să fie surpriza culinară de anul acesta?

Așa că astăzi ne-am gândit să-ți venim în ajutor cu o listă de cumpărături pentru desertul de sărbători. Am vrut să începem cu primul pas și cel mai delicios, așa că am întocmit o listă cu idei de preparate dulci și ingredientele de care ai avea nevoie de pe raftul Râureni. Sperăm să o folosești cu încredere.

Dulceața de afine este primul produs de pe raftul Râureni care ar trebui inclus pe lista ta de cumpărături. Ea poate fi folosită la un desert delicios, sățios și răcoros alături de un iaurt fin, grecesc. Le așezi straturi-straturi într-o cupă transparentă, le pătrezi la rece pentru aproximativ jumătate de oră și apoi le servești cu câteva fructe congelate deasupra. Buuuunătate! ;)

Un ingredint multifuncțional de inclus pe lista ta de cumpărături este compotul de piersici. Fie că folosești sucul pentru a însiropa torturile, fie că folosești bucățile de fructe zemoase pentru a orna o tartă perfect crescută în cuptor, compotul de piersici este un ajutor de nădejde în bucătăria de sărbători. Iar când compotul este de pe raftul Râureni, gustos, răcoros și cu cele mai arătoase fructe, atunci, cu siguranță, ai descoperit un nou prieten de durată.

Ce-ai zice de un deliciu mai puțin sofisticat, dar extraordinar de gustos, pe care îl poți face numaidecât cu produse la îndemână: mere coapte cu piure de castane. Pentru această rețetă ai nevoie de piure de castane de la Râureni, catifelat și aromat, de câteva mere din proviziile proprii. Desigur, dacă vrei să prepari ceva mai sofisticat, poți oricând folosi piureul de castane pentru o cremă de castane cu coniac (piure de castane, coniac, fulgi ciocolată și smântână) sau pentru un tort de ciocolată cu castane.

Ultimul ingredient pe care ți-l recomandăm pentru desertul de Crăciun este siropul de fructe de pădure pe care-l poți folosi pentru o multitudine de combinații: ornament pentru o salată de fructe, aromă pentru un sirop de tort, adaos dulce la o înghețată de fructe și lista poate continua la nesfârșit.

Am reușit să te ajutăm să iei vreo decizie legată de desertul de sărbători? :) Care dintre produsele noastre crezi că te vor ajuta cel mai mult?

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG