Mici secrete pentru prepararea tartelor cu fructe

Mici secrete pentru prepararea tartelor cu fructe

Un răsfăț delicat, tartele cu fructe aduc la masă gustul bun al fructelor din livadă. Nu ai nevoie de multe ingrediente. Poți folosi orice fel de fructe sau orice combinații. Le poți servi indiferent de anotimp. Vor fi savurate de toți ai casei, cu mic cu mare.

Iată o listă cu mici secrete care te vor ajuta să ai tartele cu fructe pe care le dorești:  

Folosește o făină bună și un unt cât mai gras. Alege făina specială pentru aluaturi pufoase și produse de patiserie, nu cea pe care o folosești în prepararea pâinii, de exemplu. Iar dacă vrei tarte fragede, alege un unt de bună calitate, cu un conținut mare de grăsime. Pe vremuri, bunicile foloseau grăsime sau untură în prepararea aluatului, nu unt.

Nu frământa mult untul cu făina. Dacă untul se înmoaie, acesta va acoperi făina și amestecul nu va mai absorbi la fel de bine restul de ingrediente. Un alt dezavantaj este că aluatul va deveni fragil și se va rupe ușor.

Pune aluatul la rece pentru consistență. După ce ai terminat de frământat aluatul, lasă-l în frigider pentru aproximativ 30 de minute. Aluatul va căpăta consistența dorită, va fi mai ușor de întins și nu se va lipi. Mai mult, dacă îl vei ține suficient timp la rece, te vei bucura de tarte crocante.

Lasă 4-5 cm de aluat peste marginile tăvii de copt pentru o tartă apetisantă. Când așezi tarta în tava pentru copt, lasă 4-5 cm din foaia de aluat peste marginile acesteia. Apoi, cu făcălețul, uniformizează suprafața tartei. Înțeapă cu o furculiță marginile tartei înainte de a o pune la cuptor.

Dacă vrei să nu repeți procesul de prepare al aluatului de multe ori, poți face mai mult odată și ce îți rămâne să pui la păstrat, în congelator. Aluatul de tarte poate fi păstrat la rece până la 3 luni, fără să își piardă din proprietăți.

Spor la prăjiturit! Și nu uita să împărtășești și cu noi impresiile tale.

Iar dacă vrei să afli mai multe secrete, rețete sau idei inedite cu produsele noastre, abonează-te la blogul Râureni.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG