Tarte cu dulceaţă de zmeură

Tarte cu dulceaţă de zmeură

Dulceața de zmeură este aliatul perfect atunci când vine vorba de prepararea unei prăjituri pentru cei mici. O combinație inedită de aluat crocant sau pufos cu textura catifelată a dulceții.

Iar pentru că astăzi este ziua de inspirație în bucătărie de la Râureni, ne-am gândit să te ajutăm cu o rețetă de tarte cu dulceață de zmeură, repede de preparat și numai bună pentru o după-amiază dulce.

Ai nevoie de:

  • 250 g făină
  • 250 g zahăr pudră
  • 125 g unt
  • un vârf de cuțit de sare
  • 1 ou
  • 1 portocală sau o lămâie
  • lapte

Pentru umplutură:

  • dulceaţă de zmeură

Pasul 1. Pune făina și untul într-un robot de bucătărie, cu un vârf de cuțit de sare și amestecă până obții un aluat cu o textură ca a pesmetului. Adaugă oul, rade coaja de la o portocală sau de la o lămâie și amestecă din nou, turnând și laptele, pentru omogenizarea conținutului.

Pasul 2. Încălzește cuptorul la o temperatură de 180 ° C, potrivită coacerii. Între timp, pe blatul din bucătărie, presară un pic de făină și întinde aluatul. Folosește un făcăleț, până obții un aluat cu o grosime de aproximativ 5 cm.

Pasul 3. Pregătește formele pentru brioșe sau tave mai mici pentru copt, în care să pui aluatul, întorcându-l și lipindu-l de margini, pentru a avea tarte crocante în exterior. Pune lingurițele de dulceață înăuntrul formelor, umplând cât mai bine fiecare tartă. Ai grijă ca dulceața să nu depășească marginea formelor sau a tavei pentru copt, pentru a permite tartelor să se rumenească bine pe margini, să nu se înmoaie.

Pasul 4. Pune formele sau tavele cu tarte pe raftul din mijloc al cuptorului, pentru a se coace încet și lasă-le aproximativ 15 minute. Tartele sunt gata când aluatul este rumenit și are o culoare arămie, iar conținutul își subțiază textura.

Scoate tartele din cuptor, lasă-le să se răcească și le poti servi. Poftă bună <3

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG