Ca în fiecare joi, avem o nouă rețetă pregătită de Teo special pentru noi. Combinația de astăzi este pe cât de îndrăzneață, pe atât de delicioasă. Un singur indiciu putem să-ți dăm înainte să vezi rețeta: miros de toamnă :) Te invităm să citești rețeta, să o prepari numaidecât și să împărtășești impresiile și cu noi!
De cele mai multe ori, când spunem urdă, prima dată ne gândim la clătitele cu urdă și mărar. Ei bine, astăzi mi-am propus să ieșim din acest tipar, așa că am combinat urda cu dulceața de gutui, fină și aromată, care mi-aduce aminte de gustul pe care îl avea pelteaua de gutui pregătită de bunica. Iar când combinăm dulceață de la Râureni, parfumată și plină de bucăți de fruct cu urda, vanilia și un pic de aluat foietaj … nu are ce să nu-ți placă!
Ingrediente pentru 6 porții:
Prima dată, încingem cuptorul la 180⁰ și punem aluatul în formele pentru copt. Am folosit forme individuale, ramekin.
Apoi, amestecăm urda cu gălbenușurile și cele 100g de zahăr.
Adăugăm dulceața de gutui și amestecăm bine, bine.
Separat, batem albușurile spumă, împreună cu cele 3 linguri de zahăr, până obținem o spumă tare. Amestecăm spuma de albușuri cu amestecul de urdă, folosind o spatulă și mișcări de sus în jos pentru a nu pierde aerul din compoziție. Iar dacă aveți și un ajutor de nădejde la acest capitol, cu atât mai bine! :)
Umplem formele, peste aluat, astfel încât să rămână un deget până la marginea formei, nu de alta, dar se umflă la copt. Punem tava la cuptor și coacem 20 de minute sau până aluatul e frumos rumenit și compoziția crește. Nu vă faceți griji dacă umplutura de urdă este încă ușor moale la mijloc, pentru că se va întări pe măsură ce se răcește.
Tartele sunt bune și reci și calde. Eu le ador și sper să vă placă și vouă la fel de mult. Iar dulceața de gutui completează perfect această rețetă și aduce tartelor un parfum minunat, de toamnă.
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele