Noutăți de la Râureni pentru cămara ta

Noutăți de la Râureni pentru cămara ta

La Râureni, păstrăm gustul bun al naturii în fiecare borcan. Astăzi e rândul murăturilor să fie răsfățatele casei, pentru că nimic nu aduce mai multă savoare la masă decât o murătură gustoasă, românească. Folosim reţete autentice şi legume fragede. Secretul murăturilor de castraveţi constă în alegerea legumelor potrivite: nici prea mici, nici prea mari, nici prea copţi, nici prea verzi, nici prea aproape de pământ, nici în bătaia soarelui.

Toamna asta, raftul din cămară se îmbogățește cu două borcănele noi de la Râureni, castraveții covăsiți și castraveții picanți în oțet. Borcănele cu legume crocante. Alegem cu grijă castraveții, îi spălăm în apă rece de izvor și apoi îi pregătim pentru murat. Știm care sunt cele mai bune ingrediente, cele care vor da aroma și gustul murăturilor Râureni. Le punem cu drag în borcane și așteptăm cu nerăbdare să fie gata.

Iată câteva idei de consumat castraveții.

Castraveți covăsiți
Perfecți pentru petreceri, când strângi mai mulți prieteni în jurul mesei. Îi poți consuma ca aperitive sau garnituri la mâncăruri. Merg de minune cu cartofii prăjiți sau în sandvișurile de dimineață. Oricum ar fi, gustul lor special va fi remarcat până și de cei mai mofturoși ai casei.

Castraveți picanți în oțet
Numai buni de adus la masă atunci când abia ai scos friptura din cuptor. Gustul lor un pic înțepător, transformă orice mâncare într-una deosebită. Îi poți mânca pur și simplu, direct din borcan sau combina în salate de iarnă fel de fel. Te vor inspira în pregătirea gustărilor pentru cei care iubesc mâncărurile un pic mai iuți.

Abia așteptăm să îi încerci și să împărtășești cu noi impresiile tale.

Pentru și mai multe noutăți de la Râureni, nu uita să te abonezi la blogul nostru.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG