Obiceiuri sănătoase dimineața, pentru o zi plină de energie

Obiceiuri sănătoase dimineața, pentru o zi plină de energie

Dis-de-dimineață, înainte să începi ziua de lucru, ia micul dejun. Obiceiurile sănătoase dimineața îți dau energie pentru întreaga zi. Nu ai nevoie de multe ingrediente și nici nu îți va lua mult timp să îl pregătești. Câteva fructe, dulceață, un iaurt sau două-trei batoane cu cereale sunt suficiente pentru un mic dejun în forță. Încearcă combinații inedite în fiecare zi, pentru o stare de bine.

Iată câteva idei pentru un mic dejun sănătos și gustos:  

Vafe cu unt de arahide și căpșuni
Vafele le poți cumpăra de la magazin sau prepara repede dimineața, înainte ca cei mici să se trezească. Untul de arahide cu siguranță e preferatul celor mici și îți va oferi și ție energia de care ai nevoie. Iar căpșunile dau un gust proaspăt și un pic acrișor. Te vor răsfăța cu textura lor delicată și aroma inconfundabilă. Pentru un gust intens de fruct, poți servi vafele cu un smoothie. Un mic dejun delicios și sănătos!

Dulceață de căpșuni cu chefir sau iaurt
Borcănașele cu dulceață de căpșuni de la Râureni abia așteaptă să le iei din cămară. Împarte-le cu ai tăi, la micul dejun, alături de un pahar cu chefir sau iaurt. Dacă ai în casă și câteva căpșuni proaspete, abia cumpărate de la piață, poți întregi gustul bun al răsfățului de dimineață. E o gustare rapidă, care nu necesită niciun fel de pregătire. Pentru dimineți pe fugă, în care iei și micul dejun.

Cereale cu brânză de vaci și căpșuni proaspete
O combinație de care te vei îndrăgosti de îndată și pe care o vei savura. Pune într-un castron brânza de vaci, apoi cerealele și la sfârșit adaugă câteva bucățele de căpșuni proaspete, tăiate jumătăți sau cubulețe. Poți pune mai multe căpșuni, pentru un gust intens de fruct și un boost de energie. Cerealele, în combinație cu gustul fin al brânzei de vaci și aroma specială a căpșunilor, îți vor înveseli dimineața. Nu pleca de acasă fără gustarea de dimineață!

Fructe proaspete cu o felie de pâine prăjită și unt de migdalev Nimic mai simplu. Iei câteva fructe proaspete de la piață, cele de sezon. Pregătești câteva feliuțe de pâine prăjită și apoi iei borcănelul cu unt de migdale și întregești gustul micului dejun. Îi poți chema și pe cei mici, nu trebuie să le prepari ceva separat, fiindcă sigur se vor îndrăgosti de gustul bun al pâinii prăjite cu unt de migdale. Apoi îi vei cuceri ușor cu fructele!

Biscuiți din ovăz și smoothie cu fructe
Dacă nu vrei să pregătești nimic, dar ai fructe proaspete în frigider, le poți combina cu câteva batoane de ovăz. Prepară din fructe un smoothie și păstreaza câteva pentru a le consuma ca atare. Sănătos și gustos, acest mic dejun îți va da energie. E o soluție pentru diminețile tare aglomerate, în care nu ai timp să prepari altceva.

Pentru și mai multe sfaturi, inspirație în bucătărie sau idei cu produsele noastre, nu uita să te abonezi la blogul Râureni!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG