Boabe de struguri dintre cele mai parfumate și aromate, o după-amiază însorită și drag pentru a prepara ceva delicios alor tăi. Nu ai nevoie de altceva pentru un sfârșit de săptămână drăgăstos în familie. Iar pentru că deja te-am obișnuit cu rețeta de vineri de la Râureni, astăzi ne-am gândit să te inspirăm în bucătărie cu o plăcintă delicioasă cu struguri.
Ai nevoie de:
Presară făina pe blatul din bucătărie. Dă prin făină foile de placintă și apoi așează-le într-o tavă rotundă pentru copt. Întoarce capetele foilor peste marginea tavei, pentru un aspect frumos. Pune totul la frigider pentru câteva ore, timp în care prepari compoziția plăcintei.
Curăță boabele de struguri de coajă și păstrează cu grijă pulpa.
Pune la fiert pulpa, într-o oală de dimensiuni potrivite, la foc mic. Lasă oala pe foc până semințele se separă de pulpă, iar pulpa se crapă. Răstoarnă totul într-o strecurătoare, în chiuvetă, și amestecă cu o lingură de lemn până scapi de bucățile de coajă care au rămas pe boabă. Lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei și apoi pune-l în frigider pentru câteva ore.
Încălzește cuptorul la temperatura potrivită coacerii.
Scoate din frigider compoziția, toarnă zahărul și amestecă până se topește.
Ia din frigider tava cu aluat și toarnă ușor compoziția. Bate oul cu un praf de sare și unge marginile tăvii, pentru ca dulceața să capete un aspect arămiu, frumos.
Pune plăcinta la cuptor.
Când plăcinta este gata, scoate tava de la cuptor și adaugă câteva boabe proaspete de fruct deasupra. Taie în feliuțe cât mai subțiri și servește-le celor dragi. Se vor îndrăgosti imediat de gustul bun al plăcintei și vor mai cere încă o felie.
Pentru un gust parfumat și aromat poți adăuga în compoziție câteva lingurițe cu dulceața de trandafiri de la Râureni.
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele