Pentru că vremea de afară te îmbie să dai drumul la cuptor și să pregătești ceva bun pentru ai tăi, te provocăm la o rețetă specială: prăjitură cu piure de castane.
Ai nevoie de:
1 borcănel cu piure de castane de la Râureni
100 g zahăr pudră
125 g unt
200 g ciocolată neagră
50 g lapte
esență de vanilie
un pic de coniac sau esență de rom
Cum prepari:
Pune piureul de castane în robotul de bucătărie. Adaugă zahărul, untul și ciocolata neagră, mărunțită, apoi esența de vanilie. Amestecă bine-bine până obții un conținut omogen, fin, ca o cremă care nu curge, rămâne pe lingură. La sfârșit, toarnă câteva picături de coniac sau de esență de rom, pentru un gust aparte. Pune amestecul în tava pentru cuptor și toarnă ciocolată neagră topită deasupra. Lasă să se coacă bine, iar când e gata, taie feliuțe subțiri și servește-le pe farfuriuțe mici, alături de o linguriță cu piure de castane.
Gata! Yum.
Piureul nostru de castane e tare bun! Parfumat și catifelat, îl poți mânca direct din borcan, pe nerăsuflate, sau îl poți adăuga ca ingredient în fel de fel de prăjituri. Nu te vei sătura de gustul lui!
Pentru și mai multă inspirație în bucătărie, abonează-te la blogul nostru!
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele