Rețetă cu legume la cuptor

Rețetă cu legume la cuptor

Astăzi ne-am gândit să te inspirăm în bucătărie cu o rețetă de toamnă, pentru care nu ai nevoie decât de câteva legume aromate. Fie că le iei din grădina ta, fie de la magazin, alege-le pe cele mai bune, potrivite pentru a pregăti un fel de mâncare savuros. Cât ai clipi, te vei bucura alături de cei dragi de gustul bun al legumelor și de o masă drăgăstoasă.  

De ce ai nevoie pentru rețeta cu legume la cuptor:

  • 2 ardei roșii
  • 1 ceapă roșie
  • praz
  • 3-4 dovlecei
  • 1 vânătă
  • 2-3 roșii
  • 6 căței de usturoi
  • câteva semințe de coriandru
  • câteva frunze de rozmarin proaspăt
  • ulei de măsline

Începe cu legumele. Ardeii se curăță de semințe și apoi se taie în feliuțe mai mici, potrivite pentru copt. Ceapa se curăță de coajă și apoi se taie, asemeni un măr, în bucăți egale ca dimensiune.

Apoi, dovleceii se spală și se taie în felii de dimensiuni egale.

Vânăta se taie și ea bucățele mici, ca niște cubulețe, după ce ai îndepărtat partea de sus. Taie roșiile în patru părți egale și așează-le alături de celelalte legume.

Acum curăță usturoiul și, gata, ai terminat cu prepararea legumelor.

Așează toate legumele într-o tavă pentru copt de dimensiuni mari sau în două tăvițe mai mici, care să încapă în cuptor. După ce ai aranjat toate legumele în tavă, adaugă bobițele de coriandru, sarea și piperul.

Ia câteva frunze de rozmarin proaspăt și mărunțește-le înainte de a le arunca în tavă, peste legume.

La sfârșit, pune câteva picături de ulei de măsline și pune tava în cuptorul încălzit.

Lasă totul la cuptor pentru maxim 50 de minute, până când legumele prind o culoare frumoasă și sunt bine coapte.

Le poți servi cu orice. De la pește, la grătar de pui sau paste. Gustul legumelor vor da savoare oricărei mâncări.

Poftă bună și nu uita să împărtășești și cu noi impresiile tale.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG