Rețetă de Paște: Cheesecake cu dulceață de afine de la Râureni

Rețetă de Paște: Cheesecake cu dulceață de afine de la Râureni

Astăzi te inspirăm în bucătărie cu o rețetă de Paște: Cheesecake cu dulceață de afine de la Râureni. Simplu și rapid de preparat, cheesecake-ul este un desert special. Textura delicată și gustul acrișor al fructelor te cuceresc linguriță cu linguriță.

Iată ce ai nevoie:  

INGREDIENTE:

Pentru crustă:

  • ½ kg biscuiței digestivi sau cu nucă, mărunțiți
  • 50 g unt nesărat
  • 2 linguri de zahăr
  • un vârf de sare

Pentru umplutură:

  • 100 g de smântână
  • 2 linguri de zahăr
  • 50 g mascarpone
  • 50 g brânzică proaspătă
  • 25 g brânză sărată
  • esență de vanilie
  • zeamă de lămâie

Topping:

  • 1 borcănel cu dulceață de afine de la Râureni
  • câteva afine proaspete

CUM SE PREPARĂ:

Prepararea crustei

Pregătește o tavă pentru prăjituri, pe fundul căreia așezi o foaie pergament. Adaugă biscuițeii mărunțiți, untul, zahărul și vârful de sare. Apasă cu degetele sau o lingură de lemn, până întinzi amestecul egal. Pune tava la rece și las-o până pregătești umplutura.

Prepararea umpluturii

Într-un castron de dimensiuni normale adaugă brânzeturile, zahărul, esența de vanilie și zeama de lămâie. Amestecă cu mixerul până obții un conținut omogen, fin, ușor. Adaugă smântâna și amestecă din nou, până se încorporează în amestec. Scoate tava din frigider și toarnă amestecul, întinzându-l egal. Lasă totul la rece, aproximativ 2 ore, până se întărește.

Înainte să îl servești, toarnă dulceața de afine! Pentru un gust intens de fruct, adaugă câteva afine. Delicios.

Poftă bună și sărbătoare frumoasă cu ai tăi!

[CONCURS] Fotografiază toate momentele frumoase de sărbători și participă la concursul Surprinde #bucuriepura. Postează fotografiile pe facebook-ul tău și menționează pagina Râureni, cu drag din natură și haștagurile #bucuriepura și #raureni. Imediat după Paște anunțăm câștigătorii celor 10 aparate foto compacte!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG