Rețetă de prăjitură cu dulceață de cireșe de la Râureni

Rețetă de prăjitură cu dulceață de cireșe de la Râureni

Astăzi te inspirăm în bucătărie cu o rețetă de prăjitură cu dulceață de cireșe de la Râureni. Bună de te lingi pe degete și simplu de preparat, prăjitura te va cuceri de îndată. Iar dacă o servești imediat cum o scoți din cuptor, te vei bucura de gustul ei un pic crocant la exterior, dar pufos în interior.  

Ai nevoie de:

  • 100 g unt nesărat, topit
  • 250 g făină
  • 200 g zahăr
  • un vârf de cuțit cu sare
  • 6 ouă mari
  • zeama de la o lămâie
  • 1 borcănel cu dulceață de cireșe de la Râureni

Cum o prepari:

Într-un castron de dimensiuni potrivite pune făina, zahărul, sarea și untul topit. Amestecă bine până obții un conținut omogen. Apoi adaugă ouăle și zeama de lămăie și amestecă din nou.

Pune aluatul la frigider și lasă-l pentru 30 de minute.

Cand scoți aluatul, împarte-l în 6 forme mici de tartă.

Pune formele la cuptor și lasă-le aproximativ 10-15 minute. Când au căpătat un pic de culoare arămie, scoate-le și adaugă peste fiecare 2-3 lingurițe de dulceață de cireșe de la Râureni.

Mai lasă formele de mini tarte la cuptor încă 10 minute și apoi oprește cuptorul.

Pentru un gust special, când scoți tartele din cuptor adaugă un pic de frișcă.

Poftă mare!

Nu uita să te abonezi la blog pentru a te inspira cu rețete în fiecare vineri după amiază!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG