Rețetă de prăjitura de Paști: Chec cu dulceață de afine de la Râureni

Rețetă de prăjitura de Paști: Chec cu dulceață de afine de la Râureni

Astăzi te inspirăm în bucătărie cu o rețetă numai bună de preparat pentru sărbătorile care se apropie: Chec cu dulceață de afine de la Râureni, o rețetă de prăjitură de Paști de care te vei îndrăgosti. Îmbogățită de aroma delicată a dulceții de afine, clasica prăjitură devine specială. 

Ai nevoie de:

  • 225 g unt nesărat
  • 225 g zahar pudră
  • 4 ouă mari
  • 225 g făină praf de copt
  • un pic de lapte esență de vanilie
  • 1 borcănel cu dulceață de afine de la Râureni

Cum prepari:

Încălzește cuptorul.

Unge cu unt tava pentru prăjituri.

Într-un bol de dimensiuni normale, amestecă untul și zahărul până ai un conținut neted și pufos. Adaugă ouăle unul câte unul și amestecă ușor, până se încorporează în aluat. Presară făina și praful de copt și adaugă esența de vanilie și un pic de lapte. Amestecă din nou, până se omogenizează amestecul.

Toarnă aluatul în tava pentru prăjituri și pune-o la cuptor pentru 20-25 de minute.

Când prăjitura prinde o culoare arămie, scoate-o din cuptor și las-o să se răcească. Cu o linguriță, adaugă dulceața de afine de la Râureni.

Poți îmbogăți gustul checului cu câteva feliuțe de fruct sau nuci pisate, deasupra prăjiturii.

Gata rețeta! Poftă mare.

Nu uita să împărtășești și cu noi impresiile tale. Iar dacă vrei să ai inspirație în bucătărie, abonează-te la blogul nostru. În fiecare vineri, te așteptăm cu câte o rețetă cu produse Râureni.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG