Rețetă de toamnă: prăjitură cu nuci și gem de prune

Rețetă de toamnă: prăjitură cu nuci și gem de prune

Astăzi te inspirăm în bucătărie cu o rețetă tare ușor de pregătit: prăjitură cu nuci și gem de prune. Gemul nostru va da o aromă deosebită prăjiturii. Combinația cu nuci aduce gustul toamnei în bucătărie. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și un pic de timp de preparat.

Ingrediente:

  • 300 g de făină
  • 50 g zahăr brun
  • 1-2 vârfuri de cuțit cu sare
  • 150 g unt nesărat
  • 1 praf de copt
  • 1 pliculeț cu zahăr pudră
  • 2 ouă mari
  • 150 g lapte, la temperatura camerei
  • câteva nuci mărunțite
  • 1 borcănel cu gem de prune de la Râureni

Cum prepari:

Dă drumul la cuptor, să se încălzească. Pune într-un castron 100g de făină cu zahărul brun și sarea, apoi adaugă 50 g de unt și amestecă până obții un conținut omogen. Lasă deoparte compoziția, o vom folosi la final, pentru topping, când e gata prăjitura.

Amestecă din nou, într-un alt castron, restul de făină, cu praful de copt și untul rămas. Va fi mai usor dacă folosești robotul de bucătărie pe viteza medie, pentru un amestec fluffy, neted, fin. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând încontinuu. La sfârșit pune laptele.

Unge cu unt tava pentru copt. Mută aluatul aici, întinzându-l egal pe toată suprafața și adaugă gemul de prune. Pune tava la cuptor. Când e aproape gata pune și toppingul și, la final, nucile mărunțite. Lasă prăjitura să se răcească și apoi servește-o pe farfuriuțe.

Spor la prăjiturit! Nu uita să împărtășești cu noi impresiile tale, iar pentru și mai multe noutăți abonează-te la blog.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG