Rețetă prăjitură cu dulceață: Brioșe cu ciocolată fierbinte și dulceață de căpșuni de la Râureni

Rețetă prăjitură cu dulceață: Brioșe cu ciocolată fierbinte și dulceață de căpșuni de la Râureni

Astăzi te inspirăm în bucătărie cu o rețetă de Brioșe cu ciocolată fierbinte și dulceață de căpșuni de la Râureni. O combinație bună de te lingi pe degete. Nu vei rezista amestecului de ciocolată fină și dulceață parfumată. Iar dacă vrei să îmbogățești gustul brioșelor, îl poți servi cu o lingură de înghețată de vanilie.  

Ce ai nevoie:

  • 50 gr zahăr tos
  • 150 gr unt pentru prăjituri
  • 4 ouă mari
  • 100 gr făină zahăr pudră
  • 1 ciocolată amăruie, cubulețe
  • 1 borcănel de dulceață de căpșuni de la Râureni
  • înghețată de vanilie

Cum prepari:

Încălzește cuptorul.

Pregătește 12 forme de brioșe și hârtie de copt.

Într-un bol amestecă untul cu zahărul, până ai un aluat moale, fin, omogen. Adaugă pe rând ouăle și amestecă treptat. Toarnă ușor făina și sarea și amestecă din nou.

Topește ciocolata. Pune cubulețele într-un castron, deasupra unei oale cu apă fierbinte. Amestecă cu o lingură de lemn până se topește toată ciocolata.

Adaugă ciocolata topită peste aluat. Amestecă iar.

Toarnă amestecul în fiecare formă. Mai întâi până la jumătatea formei.

Pune o linguriță cu dulceață de căpșuni. Completează cu aluat. Pune formele la cuptor și lasă-le 10-15 minute la copt.

Servește brioșele cu ciocolată și dulceață de căpșuni pe o farfuriuță, cu 1 linguriță de înghețată de vanilie.

Poftă mare!

Nu uita să împărtășești și cu noi impresiile tale! Iar pentru mai multe rețete și noutăți Râureni, abonează-te la blogul nostru.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG