Roşiile, beneficii pentru sănătate şi savoare în mâncare

Roşiile, beneficii pentru sănătate şi savoare în mâncare

La Râureni, roșiile sunt răsfățatele noastre. Îngrijite cu tot dragul din lume și alese nici prea mici, nici prea mari, nici prea coapte, nici prea în bătaia soarelui, delicioasele roșii te încântă cu aroma lor.

Pe lângă gustul bun, dolofanele legume sunt tare bune pentru sănătate. Cosumate ca atare sau în sosuri și garnituri, roșiile sunt un adevărat aliat atunci când vine vorba de un organism sănătos.

Iar pentru ca tu să prinzi și mai mare dragul de ele, astăzi ne-am gândit să îți dăm câteva idei despre cum e bine să mănânci roșiile, pentru a te bucura nu doar de savoare, cât și de proprietățiile acestora:

Începe dimineața cu un suc natural, din roșii proaspete

Bogat în vitamina C, un pahar cu suc natural de roșii te va pune pe picioare de îndată. Iar dacă razele soarelui îți dau bătăi de cap, beta carotenul din roșii te va proteja de efectele acestora, având grijă de sănătatea pielii tale. Poți combina roșiile cu alte legume, pentru a obține gustul autentic și bun al legumelor în fiecare pahar.

Nu uita de roșii la micul dejun

Taie câteva feliuțe de roșii și pitește-le în sandvișurile celor mici, chiar înainte de a pleca la școală. Pe lângă gustul bun al roșiilor, cei mici se vor bucura de un plus de energie și veselie, întreaga zi. Iar pentru tine pregătește repede o omletă și adaugă câteva feliuțe de roșii pe farfurie, pentru un plus de vitalitate.

Și bulion în mâncărurile la cuptor

Chiar și preparate, roșiile își păstrează din gustul bun și proprietățile pentru sănătate. În special la cuptor, câteva feliuțe de roșii sau două-trei linguri de bulion dau savoare mâncării tale, dar au grijă și de sănătatea ta. Cu un conținut ridicat de apă, roșiile au grijă de greutatea ta. Mai ales în diete, câteva feliuțe de roșii la cuptor, alături de alte legume sau o mâncare ușoară, la care să adaugi un pic de bulion are grijă de sănătatea organismului tău.  

Pasta de tomate şi bulionul de la Râureni păstrează gustul de roşii bine pârguite de razele soarelui şi dau o savoare deosebită oricărei mâncări: Pentru Gatit.

Postat in Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG