Salate cu castraveți murați

Salate cu castraveți murați

Pentru că ți-am povestit de noile borcănele cu murături de la Râureni, astăzi te inspirăm în bucătărie cu salate cu castraveți murați. Sunt perfecte ca gustări între mese sau la petrecerile cu prietenii, când vrei să mănânci ceva rapid, ușor și tare gustos. Rețetele sunt speciale și îi vor cuceri de îndată pe toți ai tăi.

Iată idei de rețete de salate cu castraveți murați:

Salată simplă de castraveți murați

Ai nevoie de:

2 linguri oțet balsamic
2 linguri cu ulei de măsline
1 linguriță cu zahăr
2-3 ardei grași (roșii sau verzi)
4-5 castraveți murați
1 linguriță coriandru mărunțit sau câteva frunzulițe de coriandru proaspăt

Cum prepari:

Pune oțetul balsamic și zahărul într-o tigaie, deasupra focului. Amestecă până se dizolvă zahărul, apoi adaugă uleiul de măsline, condimentează cu un pic de sare și piper și lasă tigaia pe foc până dă în fiert amestecul. Dă focul la mic și adaugă castraveții murați. După 1-2 minute, după ce castraveții au lăsat un pic de zeamă în amestec, ia tigaia de pe foc. Lasă salata să se răcească, apoi pune-o la frigider. Înainte de a o servi, adaugă câteva frunze de coriandru proaspăt sau o linguriță de coriandru mărunțit. Gata, poți servi salata simplă de castraveți murați!

Salată de iarnă din legume, castraveți murați și sos

Ai nevoie de:

Pentru sos
1 cățel de usturoi
300 ml lapte
câteva andive în ulei
150 ml ulei de măsline
2-3 linguri de oțet balsamic

Pentru salată
1-2 morcovi proaspeți
1-2 rădăcini de sfeclă roșie
jumătate de conopidă
câteva frunze de rucola
câteva ridichi
4-5 castraveți murați

Cum prepari:

Începe cu prepararea legumelor pentru salată, spală-le și curăță-le pe fiecare, așa cum îți place să arate în farfurie, mărunțite sau bucăți mai mari. Combinația de culori și forme e cea care te va cuceri, pe lângă gustul bun al legumelor. De îndată ce ai terminat să le pregătești, apucă-te de sos. Pune într-o tigaie usturoiul, laptele și andivele și lasă amestecul pe foc până dă în fiert. Amestecă ușor, pentru a nu se lipi sau laptele să dea în foc. Apoi toarnă ușor uleiul de măsline și oțetul balsamic și amestecă până capătă consistența care îți place, mai subțire sau mai gros, ca o pastă. Condimentează-l după gust și pune-l într-un castronel. Acum aranjează legumele pe un platou de salată, condimentează și servește-le împreună cu sosul. Yum!

Bune de te lingi pe degete!

Nu uita să încerci Castraveții Covăsiți de la Râureni. Abia așteprăm să împărtășești cu noi impresiile tale.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG